Up 2 Date

Wim 'The Iceman' Hof onder vuur na ernstige beschuldigingen over mishandeling

foto: Instagram
  1. Newschevron right
  2. Wim 'The Iceman' Hof onder vuur na ernstige beschuldigingen over mishandeling

De productie van de speelfilm over Wim Hof (65) is voorlopig stopgezet, zo meldt de productiemaatschappij aan 'de Volkskrant'. Hof, bekend als 'The Iceman', wordt beschuldigd van huiselijk geweld. Het is onduidelijk wanneer en of de productie hervat zal worden.

Wim Hof onder vuur na beschuldigingen

In een recent artikel van 'de Volkskrant' wordt Wim Hof beschuldigd van jarenlange psychische en fysieke mishandeling van zijn ex-partner, hun zoon en haar twee oudste kinderen. Deze beschuldigingen zijn gebaseerd op diverse juridische documenten, waaronder gerechtelijke uitspraken, rapporten van de Raad voor de Kinderbescherming, medische verslagen, e-mails en een officiële aangifte tegen Wim Hof.

'Mishandeling tijdens zwangerschap'

Volgens de beschuldigingen mishandelde hij zijn ex-vriendin zelfs toen zij twee maanden zwanger was van hun kind en zou hij haar geprobeerd hebben te wurgen. Verder wordt gesteld dat hij, na het verbreken van de relatie, s*ks met haar zou hebben afgedwongen in ruil voor alimentatie.

Psychisch geweld

De beschuldigingen suggereren dat het geweld in de afgelopen jaren in ernst en frequentie is toegenomen, waarbij de kinderen van Wim Hof zowel getuige als slachtoffer waren. In 2015 oordeelde de rechtbank dat Hof geen recht meer had op omgang met zijn zoon, nadat de Raad voor de Kinderbescherming had vastgesteld dat hij psychisch geweld had toegepast, waardoor het kind zich onveilig voelde.

Wim Hof ontkent mishandeling

De gevolgen van het langdurige geweld hebben diepe psychische littekens achtergelaten bij zowel de vrouw als de kinderen, die nu kampen met ernstige mentale problemen. Wim Hof ontkent alle aantijgingen en reageert: "Het is duidelijk dat ze op oorlogspad is en het nu allemaal anders wil doen voorkomen dan het was."

Film over 'The Iceman' stopgezet

Naar aanleiding van de "ernst van de beschuldigingen" heeft de Britse productiemaatschappij Genesius Pictures besloten de productie van de film tijdelijk stil te leggen. De film zou het bijzondere leven en de methoden van Wim Hof verbeelden, waarbij de Britse acteur Joseph Fiennes de hoofdrol speelt. In 2012 werd Hof veroordeeld tot een werkstraf en een boete wegens het gebruiken van "lichamelijk geweld" tegen zijn stiefzoon. Ook zou hij zijn gezin met de dood hebben bedreigd, wat leidde tot een tijdelijk huisverbod.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie