Up 2 Date

Andrew Tate krijgt maand huisarrest in Roemenië

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Andrew Tate krijgt maand huisarrest in Roemenië

Nog meer slecht nieuws voor Andrew Tate. De controversiële influencer heeft een maand huisarrest opgelegd gekregen in Roemenië. Dat besloot de rechter, nadat Tate afgelopen woensdag werd gearresteerd op verdenking van witwassen, mensenhandel en uitbuiting van minderjarige meisjes.

Voorarrest niet verlengd

Afgelopen woensdag werden Andrew Tate en meerdere medeverdachten gearresteerd door de Roemeense politie. Daarnaast werden vier woningen binnengevallen in Boekarest en omstreken. In de woningen is er gezocht naar bewijs dat de influencer samen met zijn broer een criminele organisatie zou runnen. Het is momenteel niet bekend wat de precieze rol is van Tate en zijn broer Tristan. Ook de advocaten van Tate stellen dat er nog geen duidelijke beschuldigingen zijn tegen de ex-kickbokser.

Andrew Tate werd na zijn arrestatie 24 uur in voorarrest vastgehouden. De Roemeense autoriteiten wilden dat in eerste instantie met nog eens 30 dagen verlengen. Echter, de rechter besloot Tate vrij te laten, maar legde hem wel huisarrest op.

"Laster is hun belangrijkste wapen"

Andrew Tate heeft via X gereageerd op zijn arrestatie. In een tweet zegt hij: "De Matrix is echt en ze hebben een beproefd handboek. Laster is hun belangrijkste wapen en het proces is de straf. Maar helaas voor hen. Uiteindelijk wint het goede altijd", aldus de influencer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rechtszaak tegen Andrew Tate

Momenteel loopt er een rechtszaak tegen Andrew Tate en zijn broer Tristan. De twee broers worden onder meer verdacht van witwassen, mensenhandel en verkrachting. Zowel Tristan als Andrew Tate hebben eerder ruim vier maanden in voorarrest gezeten voor deze verdenking. Uiteindelijk besloot de rechter dat ze hun proces in vrijheid mogen afwachten. Ook mochten ze vrij reizen binnen de grenzen van de Europese Unie.

Ster advertentie
Ster advertentie