Up 2 Date

Kabinet trekt €15,8 miljoen uit voor voedselhulp en gratis menstruatieproducten

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet trekt €15,8 miljoen uit voor voedselhulp en gratis menstruatieproducten

Het kabinet trekt de komende vier jaar 15,8 miljoen euro extra uit om mensen in armoede te helpen aan onder meer kleding, voedsel en verzorgingsproducten. Dat meldt minister Carola Schouten (Armoedebeleid) aan de Tweede Kamer. 2 miljoen euro gaat naar het gratis verstrekken van menstruatieproducten.

Menstruatiearmoede

Het geld gaat onder meer naar Stichting Voedselvangnet en het Rode Kruis. Deze organisaties helpen mensen in armoede. Met een deel van het geld wil het kabinet extra uitgiftepunten realiseren waar mensen terechtkunnen voor maandverband en tampons als zij die zelf niet kunnen betalen. Op dit moment zijn er daar al 1500 van in Nederland, maar dat moet worden uitgebreid naar 2500.''Tien procent van de vrouwen die in armoede leven, hebben soms te weinig geld om tampons of maandverband te kopen'', zegt Henk de Graaf, directeur van het Armoedefonds, tegen RTL Nieuws.

Meer mensen naar de voedselbank

Ook gaat een deel van het geld naar organisaties die levensmiddelen verstrekken aan voedselbanken. Het geld is volgens minister Schouten nodig, omdat er door de inflatie steeds meer mensen aankloppen bij voedselbanken. ''Boodschappen zijn het afgelopen jaar flink duurder geworden. Dat geldt natuurlijk voor eten, maar ook voor kleding, schoolspullen of maandverband. We zien daardoor dat meer mensen aankloppen bij de voedselbank en deze subsidie helpt om hen van de noodzakelijke producten te voorzien'', aldus Schouten in een brief aan de Tweede Kamer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie