Up 2 Date

Mark Zuckerberg treedt toe tot de ‘Club van 200 miljard’ en is daarmee de jongste ooit

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Mark Zuckerberg treedt toe tot de ‘Club van 200 miljard’ en is daarmee de jongste ooit

Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Meta (voorheen Facebook), heeft zich deze week aangesloten bij een zeer exclusieve groep miljardairs. Het vermogen van de techmagnaat is door de stijgende beurswaarde van Meta-aandelen gegroeid tot boven de 200 miljard dollar. Hij is daarmee de vierde persoon ooit die deze mijlpaal bereikt.

Meta's koerswinst

Dankzij een koerswinst van ruim 60 procent van Meta dit jaar, zag Zuckerberg zijn vermogen stijgen naar 201 miljard dollar. Hiermee staat hij op de vierde plek op de lijst van rijkste mensen ter wereld, achter grote namen zoals Tesla-CEO Elon Musk, Amazon-oprichter Jeff Bezos en Bernard Arnault van luxemerkengigant LVMH. Zuckerberg richtte in 2004 Facebook op, wat later werd omgedoopt tot Meta. Meta omvat niet alleen Facebook, maar ook Instagram, WhatsApp en de nieuwe app Threads, die de concurrentie met X moet aangaan.

Club van 200 miljard

Met zijn 40 jaar is Zuckerberg nu de jongste miljardair in de 'Club van 200 miljard', waarin hij wordt vergezeld door Elon Musk (272 miljard dollar), Jeff Bezos (211 miljard dollar) en Bernard Arnault (207 miljard dollar). Opvallend is dat een groot deel van de top 10 van de rijksten ter wereld afkomstig is uit de Verenigde Staten, met uitzondering van Arnault. Deze Franse CEO is het enige Europese lid van de top 10, hoewel hij dit jaar wel 252 miljoen dollar minder in zijn zakken heeft dan vorig jaar. Aan de andere kant van de wereld is de rijkste Aziatische persoon Mukesh Ambani, de Indiase zakenman met een vermogen van 116 miljard dollar, die net buiten de top 10 valt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederlandse miljardairs

Ondanks de dominantie van Amerikaanse miljardairs, doen ook enkele Nederlanders mee op de ranglijst. Charlene de Carvalho-Heineken, erfgename van het Heineken-imperium, is de rijkste Nederlander en staat op de 134e plek met een geschat vermogen van 16 miljard dollar. Daarnaast prijken ook de namen van Ralph Sonnenberg, voormalig eigenaar van Luxaflex-producent Hunter Douglas, en vastgoedmagnaat Remon Vos op de lijst, beiden met miljarden op hun naam.

Ster advertentie
Ster advertentie