Up 2 Date

Hotelmedewerkers waarschuwde politie over Liam Payne in uitgelekte 112-oproep: "Hij draait door en is spullen aan het vernielen"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Hotelmedewerkers waarschuwde politie over Liam Payne in uitgelekte 112-oproep: "Hij draait door en is spullen aan het vernielen"

Liam Payne is gisteravond op 31-jarige leeftijd overleden nadat hij van een balkon viel in Buenos Aires, een hotelmedewerker deed een noodoproep waarin hij dringend om hulp vroeg.

Liam Payne in Argentinië

Liam Payne arriveerde eerder deze maand in Argentinië om het concert van zijn voormalige bandgenoot Niall Horan bij te wonen, samen met zijn vriendin Kate Cassidy. Cassidy vertrok twee dagen eerder en Payne bleef alleen achter in het hotel. In dezelfde periode had zijn ex-verloofde Maya Henry juridische stappen ondernomen om een verbod tegen Payne te verkrijgen, omdat hij haar naar verluidt meerdere keren had benaderd. Kort na deze gebeurtenissen vond er een verontrustende situatie plaats in het hotel.

Een verontrustende oproep om hulp

Volgens lokale media gedroeg Liam Payne zich vreemd in de hotellobby en vernietigde hij zelfs zijn laptop, waarna het hotelpersoneel hem naar zijn kamer moest begeleiden. Niet lang daarna, rond 17:00 uur lokale tijd, hoorde het personeel een harde klap op de binnenplaats van het hotel. Tot hun schok ontdekten ze het lichaam van Payne, gevallen vanaf het balkon van zijn hotelkamer. Een medewerker, die zichzelf later identificeerde als Esteban, belde tweemaal de hulpdiensten. Tijdens de eerste oproep zei hij: "We hebben een gast die onder invloed van drugs is en alles in zijn kamer aan het vernielen is. We hebben dringend iemand nodig".

Escalatie van Payne's gedrag

Esteban belde een tweede keer met de 999-operator nadat de lijn verbroken werd: "Hallo, goedemiddag. Ik belde zojuist, maar de lijn werd verbroken. Ik bel vanuit het CasaSur Palermo Hotel, adres Costa Rica 6032". De operator vroeg vervolgens wat er precies aan de hand was. Esteban herhaalde dat de gast in kwestie onder invloed van drugs en alcohol was, en dat hij de inventaris van de hotelkamer aan het vernielen was. Esteban gaf bovendien aan dat het personeel zich ernstige zorgen maakte, aangezien de kamer een balkon had en ze bang waren dat de situatie uit de hand zou lopen. De operator verzekerde dat er medische hulp gestuurd zou worden, maar de oproep eindigde zonder duidelijke toezegging over verdere ondersteuning van de politie.

Nasleep van het incident

Na het tragische voorval verzamelden er geschokte fans buiten het hotel, terwijl de politie de omgeving afzette en forensisch onderzoek startte. Zijn plotselinge overlijden voelt voor zowel zijn fans als de muziekwereld onwerkelijk en veroorzaakt groot verdriet. De omstandigheden rondom zijn dood worden nog steeds onderzocht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie