City Skydive start nieuw project om mensen met een beperking te laten 'vliegen'
- News
- City Skydive start nieuw project om mensen met een beperking te laten 'vliegen'
Skydiven was tot voor kort niet voor iedereen mogelijk, maar daar komt nu verandering in. City Skydive Utrecht lanceerde gisteren het project HandiFly waardoor ook mensen met een beperking kunnen skydiven. Iemand die hier een grote rol in speelde is Sanne. Ze vertelde er meer over aan Tannaz.
Enorme kick
Sanne zit zelf in een rolstoel en vindt dit project prachtig. ''Je komt erachter dat er met een beperking veel meer kan dan je denkt'', vertelt ze aan Tannaz. Zelf stapte ze een aantal weken geleden in de tunnel: ''Ik kreeg een enorme kick de eerste keer.'' Ook de mensen die ze had uitgenodigd voor het project vonden het supergaaf om te skydiven. ''Ik kreeg een enorm gelukkig gevoel om iedereen zo te zien genieten.''
Speciale brace
Door de ontwikkeling van een speciale brace is het mogelijk om negentig mensen met een beperking te laten skydiven. ''Deze brace houdt je benen uit elkaar, zodat het makkelijker wordt om de controle te krijgen in de tunnel'', vertelt Kevin van Ekert, ambassadeur van het project en professioneel rolstoel-BMX'er, tegen RTV Utrecht.
Het bijzondere project, dat de naam HandiFly NL heeft gekregen, wordt volledig gesubsidieerd vanuit Erasmus+. Uiteindelijk zullen er zes mensen worden geselecteerd om mee te doen met het allereerste WK indoor skydiven voor mensen met een beperking, dat plaatsvindt in Marseille. ''We willen gewoon een hele leuke en diverse groep samenstellen'', aldus Bas Driessen, manager van City Skydive, tegen RTV Utrecht.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Lees ook
FunX Utrecht
Liza (27) bedacht kaarten voor mensen van alle kleuren, seksuele geaardheden en met beperking(en)FunX
Fenne (19) wil meer aandacht voor jongeren met beperking tijdens coronacrisisClose-up
Roy (21): ''Ik wil mijn passie als producer nastreven, ongeacht mijn beperking''FunX Beseft
Wanneer mensen alleen je beperking zien: "We worden in een hokje gestopt"