Hoe de tramaanslag in Utrecht ook tot eenheid en verbroedering heeft geleid
- News
- Hoe de tramaanslag in Utrecht ook tot eenheid en verbroedering heeft geleid
Een mooi moment om niet te vergeten na de tramaanslag van precies een jaar geleden in Utrecht, was de indrukwekkende stille tocht waarbij FC Utrecht-supporters en leden van de Sayidina Ibrahim-moskee samenkwamen. Daar liet Utrecht blijken wat voor stad van eenheid en verbroedering het precies is. Die ontmoeting heeft inmiddels geleid tot meerdere gesprekken tussen moskeebezoekers en supporters om samen iets te doen voor bepaalde groepen zoals daklozen.
Bij elkaar gebracht
FunX-dj Gilly sprak in Jouw Stad Utrecht met woordvoerder Karim Enahachi van de Sayidina Ibrahim-moskee die vorig jaar een stille tocht had georganiseerd. De Utrechter vertelde bij FunX dat hij vanochtend opstond met een verdrietig gevoel. Toch is Enahachi ook heel trots op zijn stad. Een vreselijke daad heeft de inwoners van Utrecht niet uit elkaar gedreven, maar juist bij elkaar gebracht.
Saamhorigheid en eensgezindheid
Karim vertelde Gilly ook over de impact van de aanslag op de islamitische gemeenschap: "Ik had nooit gedacht dat zoiets vreselijks in Nederland kon gebeuren. In het buitenland worden moslims over een kam geschoren, maar wij hebben laten zien dat we niet allemaal hetzelfde zijn. Het is een gekke individu die een misdaad heeft gepleegd waar wij veel pijn aan hebben gehad. Maar we hebben er ook iets moois aan overgehouden: saamhorigheid en eensgezindheid. Bewoners van heel Utrecht."
Lees ook
Sport
Aanhoudingen na wedstrijd FC Groningen-FC UtrechtFunX Utrecht
Isabelle (20) over haar leven in Utrecht: "Chaotisch, maar de stad voelt als thuis"Up 2 Date
31 verwaarloosde honden en katten aangetroffen in Utrechts huisUp 2 Date
Zo'n 7000 mensen in Utrecht tijdens protest voor Palestina: "Nederland is het probleem"