Video

Bokke8 over zijn eerste stappen in de hiphoppscene: "Ik was nep toen ik begon"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Bokke8 over zijn eerste stappen in de hiphoppscene: "Ik was nep toen ik begon"

In de derde aflevering van de FunX-serie Villa Architrackz zijn niemand minder dan I Am Aisha en Bokke8 te gast. Tijdens hun bezoek vertelt Bokke8 onder meer over zijn eerste stappen in de scene en hoe hij op zijn artiestennaam is gekomen. Verder vertelt I Am Aisha hoe het is om na bijna twintig jaar nog altijd actief te zijn als artiest en hoe dankbaar ze is dat ze een loyale fanbase heeft. Ook worden een hoop special guests uitgenodigd in deze aflevering.

"Ik klonk vals ik zong"

Ondanks dat de Nederlandse hiphopscene de afgelopen jaren aan populariteit heeft ingeboet, zijn er een aantal veelbelovende rappers opgekomen, die een grote indruk hebben gemaakt op hiphopfans. Bokke8 is één van die rappers en hij neemt het dan ook niet voor lief dat hij zoveel lof ontvangt van zowel fans als collega-artiesten. "Ik vind het heel mooi, man. Ik heb er heel lang en hard voor gewerkt. Ik wilde het heel graag en ik weet niet wat ik anders zou doen. Ik was van school gestuurd en ik vond muziek altijd heel leuk. Toen dacht ik: ik ga zelf muziek maken." Niet lang nadat Bokke8 van school werd gestuurd, begon Bokke8 met het maken van muziek, maar dat ging in het begin nog best stroef volgens hem. "Ik was nep toen ik begon, man. Ik kon niet rappen en wist niet wat een key was van een beat, dus als ik zong, klonk het altijd vals. Uiteindelijk heb ik doorgezet en ben ik nu echt dankbaar dat dit allemaal kan."

Hoewel Bokke8 inmiddels een gevestigde naam is in de scene is het voor veel mensen nog steeds onduidelijk waar zijn artiestennaam nou vandaan komt. Bokke8 legt uit: "Het is een bijnaam die ik in de buurt kreeg. Het is eigenlijk afgeleid van Bokoe (Afrikaan, red.). Je weet hoe dat gaat, als je zwart bent, ben je gewoon een bokoe. Acht was mijn rugnummer toen ik nog voetbalde."

"Dankbaar dat ik een harde kern heb opgebouwd"

Ook I Am Aisha blikt terug op haar opkomst als artiest en hoe dankbaar ze is dat ze tot de dag van vandaag nog relevant is in de scene. "Ik doe gewoon wat ik doe, toch? Ik ben dankbaar dat ik een soort harde kern heb opgebouwd. Meiden of jongens die naar mij luisterden toen ze 14 waren, zijn nu bijvoorbeeld 28 en nog steeds checken ze mijn muziek."

De zangeres dropte het afgelopen jaar en aantal singles en deed een indrukwekkende unplugged-sessie bij Podium Zwart. Sindsdien vragen veel fans wanneer ze I Am Aisha weer live mogen aanschouwen. "Ik wil eigenlijk een concert koppelen aan mijn album release. Daarna wil ik in 2025 een nog groter concert geven waarin ik tracks uit 2013 tot en met nu meeneem."

De derde aflevering van Villa Architrackz is hieronder te bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie