It's Complicated

#86 - TYJANI over MENTAL HEALTH als TOPSPORTER | It’s Complicated

  1. Podcastschevron right
  2. It's Complicatedchevron right
  3. #86 - TYJANI over MENTAL HEALTH als TOPSPORTER | It’s Complicated

zo 21 juli 2024

Bokser Tyjani, Jayh en Mahi openen de conversatie over mental health en psychologische hulp zoeken en krijgen. En voor sporters is het sowieso bijzonder, omdat je al op hele jonge leeftijd veel impactvolle keuzes moet maken, tegelijk je discipline moet behouden, en moet leren omgaan met verliezen en onzekerheid. In die positie is het daarom zó belangrijk om je te omringen met de goede mensen, zelfs een psycholoog. 

 

Mahi heeft recent ook psychologische hulp gezocht, en heeft toen de diagnose PTSS gekregen. Met deze diagnose onder de arm moet je dan vervolgens jezelf navigeren door hier leven. Waar vind je je uitlaatkleppen? Tyjani vertelt meer over wat de zijne is. 👀

 

De Complicated Question is heel heftig en persoonlijk. Toen deze meid heel jong was is ze zonder dat het mag vanuit haar geloof een relatie aangegaan met iemand, met de wederzijdse belofte dat ze ooit zouden trouwen. Die jongen heeft haar daarna op haar 18e verjaardag een keer bedrogen. Moet ze blijven wachten tot hij haar vraagt? Tyjani, Mahi en Jayh vinden dat ze gerust nog even kan wachten en een nieuwe liefde écht te leren kennen voor wie hij is. 

 

Heb jij ook een Complicated Question? Stuur het in naar itscomplicated@funx.nl 💜