FunX Amsterdam

Gemeente Amsterdam start onderzoek naar coffeeshop Snoop Dogg vanwege naam

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Gemeente Amsterdam start onderzoek naar coffeeshop Snoop Dogg vanwege naam

De gemeente Amsterdam is een onderzoek gestart naar de naam van de coffeeshop van Snoop Dogg. De huidige naam zou namelijk in strijd zijn met de reclameregels voor coffeeshops.

Smoke weed everyday

Gisteren maakte Snoop Dogg bekend dat hij op 1 augustus een coffeeshop zou openen. De zaak, gelegen op Marnixstraat 333, draagt de toepasselijke naam S.W.E.D., wat een afkorting is voor smoke weed everyday. De naam is een geniale verwijzing naar een line van Nate Dogg op de klassieke hiphopsingle The Next Episode van Dr. Dre.

Allemaal leuk en aardig maar de gemeente Amsterdam is er allesbehalve blij mee. De naam zou namelijk tegen de reclameregels zijn, omdat er een afficheringsverbod geldt voor coffeeshops. "Dat betekent onder andere dat een coffeeshop in de naamgeving alleen summier mag aanduiden dat ze een coffeeshop zijn. We gaan onderzoeken of dit is toegestaan volgens de reclameregels", aldus een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema tegenover Het Parool.

Snoop Dogg mede-eigenaar of toch niet?

S.W.E.D. is eigendom van de ondermer Rachid Bahida, die meerdere coffeshops runt in Amsterdam. De deal met Snoop Dogg loopt via een licentieovereenkomst. Voor de gemeente is het echter niet duidelijk wat die overeenkomst precies inhoudt. Zo is het onduidelijk of Snoop Dogg daadwerkelijk mede-eigenaar is van de zaak. De constructie zal ook om die reden onderzocht worden.

Coffeeshop met een modern design

De coffeeshop van Snoop Dogg bestaat uit twee verdiepingen. De begane grond heeft een modern design, met een goed gevulde winkelruimte en comfortabele zitplaatsen. In de shop vind je opvallende graffiti, kunst en natuurlijk symbolische afbeeldingen en teksten die te linken zijn aan Snoop Dogg. Denk bijvoorbeeld aan zijn klassieke line: "It ain't no fun if the homies can't have non" die in neonlicht aan de muren hangt. Daarnaast kun je ook niet om het enorme, goudkleurige standbeeld heen van een Dobermann en een Westside-handgebaar. Verder is er een kelder aanwezig die extra zitplaatsen biedt en is er een lounge aanwezig. Op deze verdieping zullen dan ook exclusieve product lanceringen plaatsvinden. Fans kunnen sinds vandaag een jointje roken in de gloednieuwe coffeeshop.

Ster advertentie
Ster advertentie