Sport

Snoop Dogg zal Olympische fakkel dragen in Parijs tijdens openingsceremonie Spelen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Snoop Dogg zal Olympische fakkel dragen in Parijs tijdens openingsceremonie Spelen

Snoop Dogg is natuurlijk een van de legendes en figuurlijke fakkeldragers binnen de sport genaamd hiphop. Mede om deze reden mag hij letterlijk de fakkel dragen tijdens het grootste sportevenement ter wereld: de Olympische Spelen.

Snoop Dogg en de fakkel

Tijdens de openingsceremonie in de Parijse wijk Saint-Denis, zal Snoop Dogg met de fakkel paraderen. Dat Snoop Dogg hiervoor de aangewezen persoon is, is niet gek. De 52-jarige artiest komt uit Los Angeles: de plek waar de Olympische Spelen over vier jaar plaats zullen vinden. Daarnaast zal hij tijdens de Olympische Spelen als commentator te horen zijn. De fakkel werd vanaf het Griekse eiland Olympia naar Athene gebracht om vervolgens per boot naar Marseille getransporteerd te worden. Uiteindelijk zal de fakkel voor deze Olympische Spelen eindigen bij de Eiffeltoren.

Eerdere beroemdheden met de fakkel

Snoop Dogg is niet de eerste bekendheid die de eer heeft om de fakkel te dragen. Eerder droeg ook voetbaltrainer Arsène Wenger de vlam. Ook actrice Halle Berry heeft de vlam in het verleden gedragen. Nu zal, naast Snoop Dogg, onder andere ook Franse ex-topvoetballer Lilian Thuram de vlam dragen. Thuram werd in 1998 nog wereldkampioen met Frankrijk.

Ster advertentie
Ster advertentie