FunX Amsterdam

Politie vindt moordwapen Bigidagoe in woning Amsterdam-Zuid

foto: Instagram @bigidagoez6
  1. Newschevron right
  2. Politie vindt moordwapen Bigidagoe in woning Amsterdam-Zuid

In het onderzoek naar de tragische moord op Bigidagoe heeft de politie het vermoedelijke moordwapen gevonden. Het wapen werd in april al ontdekt in een woning in Amsterdam-Zuid, maar pas in juli werd duidelijk dat het verbonden is aan de schietpartij die plaatsvond in februari dit jaar.

Het wapen van de moord op Bigidagoe

Tijdens een huiszoeking op 9 april 2024 in een woning aan de Waverstraat trof de politie het wapen aan dat vermoedelijk gebruikt is bij de moord op Bigidagoe. Na maanden van forensisch onderzoek werd in juli bevestigd dat dit het wapen is waarmee de dodelijke schoten zijn gelost.

Wat gebeurde er op de avond van de moord op Bigidagoe?

Op 25 februari 2024 werd Bigidagoe, doodgeschoten na een feest op een bedrijventerrein in Amsterdam Sloterdijk. De schietpartij zou zijn ontstaan na een ruzie over een ketting, waarbij de 20-jarige Shairone S. betrokken was. Volgens het Openbaar Ministerie schoot Shairone S. eerst meerdere keren in de lucht en richtte zijn pistool daarna op een vriend van de rapper. Helaas werd Bigidagoe zelf getroffen en overleed hij aan zijn verwondingen. De kogels waren echter niet voor hem bedoeld. Hij probeerde namelijk het broertje van zijn vriendin te beschermen tijdens het conflict.

De zaak tegen Shairone S. en Kevin A.

Drie dagen later stond Shairone S. op het punt om naar Frans Guyana te vluchten. Maar de verdachte werd opgepakt bij het vliegveld Charles de Gaulle en is daar door de politie gearresteerd. Shairone S. blijft voorlopig nog in hechtenis.

Daarbij wordt er nog onderzocht of er andere betrokkenen zijn, waaronder een 18-jarige Kevin A. die in de nacht van de dodelijke schietpartij ook in de omgeving van de Rhoneweg aanwezig was. Twintig minuten vóór de fatale schoten had hij bij de Basisweg contact met Shairone S. Op camerabeelden zou te zien zijn geweest dat Kevin A. een vuurwapen doorlaadde en vervolgens aan Shairone S. gaf. Daarna stapte hij in een taxi richting de ringweg A10.

Ster advertentie
Ster advertentie