Entertainment

Kanye West toont steun aan Palestina tijdens optreden in China

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kanye West toont steun aan Palestina tijdens optreden in China

Kanye West trad dit weekend op in China. Hij lijkt zijn steun voor Palestina te hebben getoond tijdens zijn tweede Vultures-luisterervaring in China.

Kanye West voorheen over Palestina en Israël

Kanye West heeft in de afgelopen jaren onder kritiek gestaan vanwege een aantal 'antisemitische opvattingen'. De artiest bemoeide zich echter voorheen niet met Palestina en Israël . Eerder had Kanye namelijk verklaard dat hij niet genoeg kennis had om commentaar te geven op de huidige situatie. In februari zei Kanye West het volgende tegen TMZ: "Ik heb daar niet genoeg informatie over. Ik ben gewoon een man uit het zuiden van Chicago. Ik heb niet genoeg informatie. Er is liefde voor iedereen, maar trek mij niet in dat gesprek. Ik heb 14 kinderen die elke week in mijn stad sterven, dus praat met me daarover".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kanye West toont steun aan Palestina

Dit weekend toonde Kanye West vóór de start van zijn show een foto van een olijfboom in Palestina. De afbeelding stamt uit de Eerste Intifada, een periode van aanhoudende protesten tegen de Israëlische bezetting van Palestina tussen 1987 en 1993. Aan het einde van deze periode waren er 1.000 Palestijnen omgekomen, waaronder meer dan 200 kinderen. De reactie van Israël op de protesten en rellen kreeg veel kritiek, voornamelijk vanwege het gebruik van scherp vuur door het leger.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie