Music

Kanye West onthult nieuw album 'Bully' en dropt nieuwe track 'Beauty and the Beast'

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Kanye West onthult nieuw album 'Bully' en dropt nieuwe track 'Beauty and the Beast'

Kanye West heeft tijdens zijn optreden in het Wuyuan River Stadium in Haikou, China, zijn nieuwe album Bully aangekondigd. Naast deze spectaculaire onthulling dropte hij ook een van de nieuwe nummers op het album Beauty and the Beast.

Eerste nieuwe track: 'Beauty and the Beast'

Aan het einde van het concert verraste Kanye West zijn fans met het nieuws dat er een nieuw soloalbum van hem op komst is. "Ik heb een nieuw album dat binnenkort uitkomt. Het album heet 'Bully' en dit nummer heet 'Beauty and the Beast'." Aan de songtekst te horen is het nummer duidelijk persoonlijk en emotioneel. Zo klinkt een deel: "I still think about it every night and day to try to stay away, to keep my audience / Don’t take this disrespect, I’m sitting here trying to redirect."

Mike Dean, een producent van Kanye West, reageerde later op Instagram en gaf aan dat Beauty and the Beast een "'Donda' leftover" is. De track was dus oorspronkelijk bedoeld voor Kanye’s album Donda uit 2021.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe versie van '530'

Naast de première van Beauty and the Beast, verraste Kanye West het publiek met een nieuwe versie van 530, een track van Vultures 2, het tweede album in zijn samenwerking met Ty Dolla $ign. Fans zeiden dat het nummer nu helemaal af lijkt, met een tweede couplet dat ze nog niet eerder hadden gehoord. Vlak na het concert plaatste Kanye West een foto van zijn optreden op Instagram met een simpele, maar veelzeggende caption: "BULLY". Dit zorgde direct voor een storm van enthousiaste reacties van fans wereldwijd, die nu nog meer uitkijken naar zijn nieuwe soloalbum.

foto: Instagram @ye

Eerdere vertragingen bij Kanye West-albums

Kanye West staat erom bekend dat hij zijn fans vaak lange tijd laat wachten op nieuwe muziek. Zo heeft hij de data waarop zijn Vultures-albums uit zouden komen meerdere keren verplaatst. Het eerste deel werd maanden uitgesteld en kwam uiteindelijk uit op 10 februari 2024, terwijl het tweede deel oorspronkelijk gepland stond voor maart en pas in augustus verscheen. Daarom blijven fans op hun hoede na de aankondiging van Bully en vragen ze zich af of het album dit keer echt snel zal verschijnen, of dat ze weer lang moeten wachten.

Daarbij heeft Kanye West ook een lange geschiedenis van het aankondigen van projecten die uiteindelijk nooit officieel werden uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan de geruchten over albums zoals TurboGrafx 16, Yandhi en Love Everyone, die als volwaardige releases nooit het daglicht hebben gezien. Of en wanneer Bully uitkomt, is dus nog maar de vraag.

Ster advertentie
Ster advertentie