Entertainment

Oudste dochter R. Kelly zelf ook slachtoffer van haar vader: “Hij betastte me”

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Oudste dochter R. Kelly zelf ook slachtoffer van haar vader: “Hij betastte me”

Inmiddels is bekend dat zanger R. Kelly veel slachtoffers heeft gemaakt. Momenteel zit hij een celstraf van dertig jaar uit voor onder andere seksueel misbruik en kinderporno. Zijn 26-jarige dochter Joann Kelly beschuldigt hem ervan ook haar misbruikt te hebben terwijl ze nog minderjarig was, zo meldt het AD.

Dochter R. Kelly slachtoffer van eigen vader

Joann Kelly, ook bekend onder haar artiestennaam Buku Abi, deed deze schokkende onthulling in de nieuwe documentaire Karma: A daughter’s journey. Daar vertelde ze huilend dat ze ook een slachtoffer was van haar vader die haar betastte terwijl ze sliep. “Ik herinner me dat ik wakker werd en dat hij me aanraakte. En ik wist niet wat ik moest doen, dus ik bleef gewoon liggen en deed alsof ik sliep”, aldus de dochter van de veroordeelde artiest.

Joann Kelly lange tijd stil gebleven uit angst

Naar eigen zeggen was het voor Joann Kelly lastig om met iemand te praten over het misbruik. Hierover zei ze: “Ik was te bang om het aan iemand te vertellen. Ik was te bang om het aan mijn moeder te vertellen.” Uiteindelijk was de dochter van R. Kelly toch zo dapper om naar buiten te treden als een van de slachtoffers van haar vader. Dit deed ze op het moment dat er veel andere slachtoffers naar voren waren gestapt. Joann Kelly kreeg van de openbare aanklager te horen dat ze “te lang had gewacht”. “Het voelde op dat moment alsof ik er voor niets mee naar buiten was gekomen”, aldus Joann Kelly.

Ster advertentie
Ster advertentie