Entertainment

R. Kelly noemt aanklachten tegen Diddy 'complot' in gelekt telefoongesprek

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. R. Kelly noemt aanklachten tegen Diddy 'complot' in gelekt telefoongesprek

Gezien de recente ontwikkelingen in de zaak rond Diddy lijkt het er steeds meer op dat de platenbaas tegen een serieuze celstraf aankijkt. Ondanks de heftige verdenkingen tegen Diddy krijgt hij ook steun uit onverwachte hoek. Zo denkt R. Kelly dat de aanklachten tegen Diddy een "federaal complot" is.

R. Kelly gelooft er niks van

Volgens Radar Online zou R. Kelly in een gelekt telefoongesprek hebben gezegd dat hij niets gelooft van de aanklachten tegen Diddy, nadat de federale politie in maart invallen deed in twee woningen van de Bad Boy-oprichter. "Je kunt me alles vertellen over Puffy, je kunt me op het nieuws vertellen dat de lucht blauw is, maar ik geloof er niks van", aldus de R. Kelly.

Volgens R. Kelly zouden de huiszoekingen vooral het gevolg zijn geweest van afgunst. De zanger raadt Diddy dan ook aan om de verdenkingen tegen hem serieus te nemen, omdat er momenteel "gejaagd" wordt op beroemdheden. "Deze s**t is echt krankzinnig. Mensen (lees: beroemdheden) maken grappen op de radio, maar zij kunnen de volgende zijn. Dat is het ingewikkelde eraan. Ze zijn te dom om zich te realiseren wat er momenteel speelt."

Diddy gearresteerd door politie in New York

Sinds november 2023 is Diddy door verschillende mensen aangeklaagd voor onder andere verkrachting, seksuele uitbuiting, mensenhandel, mishandeling en afpersing. Sindsdien doet de (federale) politie in de VS onderzoek naar de aanklachten tegen de Bad Boy-oprichter. Tijdens het onderzoek deed de politie verschillende huiszoekingen in zijn woningen in Miami en Los Angeles. Op 16 september werd werd bekend dat Diddy in New York was aangehouden.

Volgens de advocaat van Diddy is zijn cliënt gearresteerd op verdenking van afpersing en seksuele uitbuiting. In het kader van het onderzoek is Diddy vrijwillig terugverhuisd naar New York. Zijn advocaat zegt dat de aanklagers zijn volle medewerking kunnen verwachten.

Ster advertentie
Ster advertentie