Entertainment

Joost Klein mag volgend jaar weer meedoen aan Eurovisie Songfestival

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Joost Klein mag volgend jaar weer meedoen aan Eurovisie Songfestival

Joost Klein raakte tijdens het Eurovisie Songfestival in opspraak nadat hij door een incident werd gediskwalificeerd na de halve finale. Klein zou een slaande beweging hebben gemaakt naar een cameravrouw. Daarvoor werd hij zelfs verhoord door de politie van Malmö. De baas van de European Broadcasting Union (EBU) Jean Philip De Tender maakte bekend dat zijn eerdere diskwalificatie echter niet hoeft te betekenen dat Joost Klein volgend jaar ook niet mee mag doen.

Reactie EBU-baas

Volgens De Tender is Joost Klein van harte welkom om het komende jaar mee te doen aan het jaarlijkse muziekevenement. "Klein is welkom als hij voldoet aan de regels die gelden voor alle deelnemers", aldus De Tender. De directeur stelt dat hijzelf niet voor het zeggen heeft wie Nederland vertegenwoordigt tijdens het Eurovisie Songfestival. "Ik denk dat het aan AVROTROS is om te beslissen welke kandidaat ze naar Eurovisie sturen. Als die deelname volgens de regels is, zie ik geen reden waarom hij zou worden uitgesloten."

Eurovision 2025

Joost Klein heeft in de afgelopen tijd op subtiele wijze laten blijken graag nog een keer mee te willen doen met het Eurovisie Songfestival. Zo staat er zijn Instagram bio "Eurovision 2025". Ook zei hij tijdens zijn optreden op Pinkpop: "2025, why not." Dat terwijl Joost Klein de afgelopen editie niet tevreden was met de gang van zaken. Zo vond hij het niet fijn dat hij backstage constant gefilmd werd. Ook omroep AVROTROS wil graag dat EBU flinke aanpassingen doet om de werksfeer ten opzichte van vorig jaar beter te maken. "Belangrijk dat regels voor iedereen duidelijk zijn", aldus de omroep.

Het is niet bekend of Joost Klein daadwerkelijk mee gaat doen aan het Eurovisie Songfestival.

Ster advertentie
Ster advertentie