Entertainment

Netflix lanceert documentaire over bizar liefdesverhaal: 'Gevangene en gevangenisbewaarder'

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Netflix lanceert documentaire over bizar liefdesverhaal: 'Gevangene en gevangenisbewaarder'

Streamingdienst Netflix heeft een nieuwe documentaire gelanceerd die kijkers op het puntje van hun stoel laat zitten. 'Jailbreak: Love on the Run' vertelt het bizarre verhaal van Vicky White, een gevangenisbewaarder uit Alabama, en Casey White, een veroordeelde moordenaar.


Jailbreak: Love on the Run

Gevangenisbewaarder Vicky werd door haar vrienden, familie en collega's omschreven als een betrouwbare, liefdevolle vrouw die altijd klaarstond voor anderen. Ze werkte al 17 jaar bij de Lauderdale County (Mississippi) Sheriff's Office. Haar vrienden wisten weinig over haar liefdesleven, behalve dat ze aan het daten was met een jongere man. Deze jongere man bleek Casey te zijn, een gevangene die een gevangenisstraf van 75 jaar uit zat toen hij voor het eerst in contact kwam met Vicky. Hij had een uitgebreid strafblad en bekende tijdens zijn gevangenschap ook nog eens de moord op Connie Ridgeway, waarvoor hij aangeklaagd werd.

Een verboden affaire en speciale behandeling

Het werd gedetineerden al snel duidelijk dat Vicky voor Casey viel. Ze merkten namelijk op dat hij een speciale behandeling kreeg. Zo ontving hij extra voedsel van Vicky en kreeg hij toegang tot zaken die andere gevangenen niet mochten hebben. Hun affaire leidde uiteindelijk tot een ontsnappingsplan.

De ontsnapping en de klopjacht

Op 29 april 2022 vertelde Vicky aan haar leidinggevenden dat ze Casey moest meenemen voor een mentale gezondheidsevaluatie bij een arts. Deze afspraak bleek nep, maar Vicky wist er zonder problemen mee weg te komen. Samen sloegen ze op de vlucht en waren maar liefst 11 dagen onderweg, terwijl de politie hen op de hielen zat. Hun liefdesverhaal kreeg geen romantisch einde, maar kwam op een schokkende manier tot stilstand.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie