Entertainment

Diddy onder zelfmoordtoezicht in gevangenis: “Geschrokken van arrestatie”

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Diddy onder zelfmoordtoezicht in gevangenis: “Geschrokken van arrestatie”

Diddy is in de gevangenis onder zelfmoordtoezicht geplaatst. Eerder deze week werd de rapper gearresteerd op verdenking van mensenhandel, gedwongen seksuele handelingen en het leiden van een criminele organisatie. Momenteel zit Diddy vast in de beruchte Metropolitan Detention Center in New York.

Diddy onder zelfmoordtoezicht in gevangenis

Volgens de Amerikaanse autoriteiten is Diddy erg geschrokken van zijn arrestatie. De 54-jarige artiest probeerde vrij te komen door het betalen van een vijftig miljoen dollar borg, maar dit verzoek werd afgewezen. Volgens de aanklagers zou Diddy vluchtgevaarlijk zijn en daarom mag hij zijn proces niet in vrijheid afwachten. In plaats daarvan is hij in de gevangenis zelfs onder zelfmoordtoezicht geplaatst. Dat wil zeggen dat de rapper en labelbaas vaak gecontroleerd zal worden op zijn cel. Volgens de autoriteiten is dit een preventieve maatregel vanwege zijn plotselinge arrestatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Arrestatie en verdenkingen aan adres van Diddy

Diddy is de afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws geweest vanwege verschillende verdenkingen. Zo werd hij door zijn ex-vriendin Cassie en zijn voormalige producer Rodney Jones beschuldigd van mishandeling, verkrachting en aanranding. De openbare aanklagers verdenken Diddy ervan dat hij vrouwen gedwongen seks liet hebben met mannelijke prostituees. Daarbij zou de labelbaas zijn machtspositie misbruikt hebben om zijn slachtoffers stil te houden. Ook zou hij de slachtoffers gechanteerd hebben. Bovendien zou Diddy zijn imperium hebben gebruikt als criminele organisatie.

Het is niet bekend wanneer Diddy voor de rechter zal verschijnen.

Ster advertentie
Ster advertentie