Entertainment

Diddy blijft voorlopig vast zitten: "Zegt onschuldig te zijn en vroeg 50 miljoen dollar borgsom"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Diddy blijft voorlopig vast zitten: "Zegt onschuldig te zijn en vroeg 50 miljoen dollar borgsom"

Diddy werd deze week opgepakt, maar zal nog wel even vast blijven zitten. Dat heeft de Amerikaanse rechter besloten. Zelf heeft Diddy voorgesteld om een borgsom van 50 miljoen dollar te betalen voor een deel van zijn vrijheid, maar dit heeft de rechter afgewezen.

Diddy biedt borgsom van 50 miljoen dollar aan, maar is afgewezen"

Diddy heeft naar verluidt een borg van maar liefst vijftig miljoen dollar aangeboden. Hij stelde namelijk zijn villa in Miami, ter waarde van 48 miljoen dollar en het huis van zijn moeder als onderpand. Ook gaf hij aan bereid te zijn een GPS-tracker te dragen en zijn reizen te beperken tot Zuid-Florida en de omgeving van New York City.

Dit is alleen afgewezen, omdat aanklagers bang zijn dat Diddy getuigen zou kunnen intimideren of de zaak zou kunnen verstoren als hij wordt vrijgelaten. De getuigen die tot nu toe zijn ondervraagd, zouden allemaal angst hebben geuit voor Diddy's vrijlating. Daarnaast beweren aanklagers dat Diddy op de dag voordat ex-artiest Kalenna Harper een verklaring aflegde over een recente rechtszaak waarin ze beiden zijn genoemd, haar 54 keer heeft gebeld.

De aanklagers stelden verder dat Diddy genoeg geld en middelen heeft om te vluchten. Ook zeggen ze zeggen dat er verdovende middelen zijn gevonden in zijn hotelkamer bij zijn arrestatie. In zijn kamer werd namelijk een roze poeder ontdekt samen met andere drugs.

Diddy pleit onschuldig

Diddy verscheen dinsdagmiddag voor het eerst in de federale rechtbank in Lower Manhattan, waar hij, zoals verwacht, onschuldig pleitte. Diddy’s advocaat, Christine Cornell, erkent dat haar cliënt "niet perfect" is en in "toxic relaties" heeft gezeten, maar beweert dat deze relaties wederzijds waren.

Diddy is officieel aangeklaagd voor mensenhandel, gedwongen seksuele handelingen en het leiden van een criminele organisatie. Op dit moment is Diddy de enige die beschuldigd wordt van deze feiten, maar de openbaar aanklager heeft duidelijk gemaakt dat Diddy samen heeft moeten werken met anderen. Daarom is er ook nog een groot onderzoek aan de gang.

Ster advertentie
Ster advertentie