Entertainment

Ali B via Duits vliegveld vertrokken naar Marokko, geen uitlevering mogelijk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ali B via Duits vliegveld vertrokken naar Marokko, geen uitlevering mogelijk

Ali B is deze week vertrokken naar Marokko. Volgens Shownieuws pakte de rapper het vliegtuig vanaf het Duitse Airport Weeze. In het praatprogramma legde advocaat Bram Moszkowicz uit dat Ali B 'veilig' is in zijn moederland. "Marokko levert geen onderdanen uit aan Nederland."

Ali B naar Marokko

Ali B werd maandag door meerdere mensen gesignaleerd toen hij op het punt stond om naar Marokko te vertrekken. "We hebben hem gespot op het vliegveld van Weeze in Duitsland. Daar nam hij samen met zijn vrouw Breghje en de kinderen het vliegtuig naar Marokko", zei Evert Santegoeds in Shownieuws. Volgens de verslaggever gingen verschillende vakantiegangers met de veroordeelde rapper op de foto.

Veel mensen vragen zich af of Ali B zomaar het land mag vertrekken en naar Marokko mag gaan. "Ja, dat mag", zei Santegoeds. "Er zijn verder geen beperkingen aan hem opgelegd. Hij heeft zijn paspoort gewoon en kan naar Marokko als hij dat wil." Topadvocaat Bram Moszkowicz haakte daarop in en bevestigt dat Ali geen overtreding begaat. "Omdat hij in hoger beroep is gegaan, hoeft hij niet te zitten. Daarnaast heeft de rechtbank kennelijk geen voorwaarden opgelegd die stellen dat hij niet naar het buitenland mag."

foto: Shownieuws

Uitlevering

Een andere vraag die veel mensen bezighoudt, is of Ali B uitgeleverd kan worden aan Nederland. Presentator Manuel Venderbos legde de vraag voor aan Moszkowicz. "Nee, bij mijn weten levert Marokko geen onderdanen uit aan Nederland en volgens mij heeft hij ook een Marokkaans paspoort", aldus de advocaat. "Dat betekent dat hij daar veilig zit."

Volgens Santegoeds zal de tijd moeten uitwijzen of Ali B ooit weer terugkomt naar Nederland. "Hij is vanavond om kwart over tien vertrokken en wanneer hij terug is, ja, dat moeten we maar afwachten met z’n allen", zei hij lachend.

Hoger beroep

Ali B is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar wegens verkrachting. De rapper stond onlangs terecht voor vier zedenfeiten met drie verschillende vrouwen. Het ging hierbij om verkrachting en aanranding van actrice en zangeres Ellen ten Damme, aanranding van zangeres Jill Helena en verkrachting en aanranding van Naomi.

De rapper is schuldig bevonden aan verkrachting van Naomi en poging tot verkrachting van Ellen ten Damme. Voor de aanranding van Naomi en Jill Helena is Ali B vrijgesproken. Advocaat Bart Swier liet kort na de uitspraak weten in hoger beroep te gaan. "Ali B is overtuigd van zijn onschuld en heeft vol ongeloof en met diepe teleurstelling gereageerd." Volgens de raadsman hebben ze "een slag verloren, maar nog niet de oorlog".

Ster advertentie
Ster advertentie