Entertainment

Ronnie Flex voelde zich slecht nadat hij Hef disste: “Ik ben een mattie kwijtgeraakt”

foto: YouTube: NandoLeaks
  1. Newschevron right
  2. Ronnie Flex voelde zich slecht nadat hij Hef disste: “Ik ben een mattie kwijtgeraakt”

De beef tussen Ronnie Flex, Jiggy Dje, Kees de Koning en uiteindelijk ook Hef en Sticks heeft de gemoederen lang beziggehouden. Ronnie Flex dropte een bom op het moment dat hij binnen 24 uur reageerde op de disstrack Pincodes van JIggy Dje en Sticks. Het nummer Pincodes bevatte ook een voicenote waarin Hef onder andere zei dat “niemand groter is dan het team”. Ronnie Flex besloot naast Jiggy Dje en Sticks, ook Hef te dissen, maar dat deed hem achteraf veel pijn, zo onthulde de 32-jarige artiest bij Real Talk.

Diss naar Ronnie

Ronnie Flex was aan het genieten tijdens zijn vakantie op Curaçao op het moment dat de track Pincodes uitkwam. In Real Talk vertelde de artiest: "Ik kwam net uit de club. Toen kwam iemand naar me toe en die zei dat ik gedist was." Voor Ronnie Flex was het een verrassing dat Sticks het nummer opende met zijn verse. "Ik ken hem niet eens echt goed dus ik stond helemaal perplex."

De rapper uit Capelle aan den IJssel gaf toe dat hij de verse van Jiggy Dje persoonlijk sterk vond. Hierover zei hij: "Jiggy zei een paar dingen die me boos hebben gemaakt. Als je me boos kan maken met jouw bars dan doe je het goed." Op Fernando’s vraag welke bars Ronnie boos maakte, reageerde hij: "Die bar: 'Je carrière toch al op de tocht, ik doe de deur dicht' was een bar die me best boos maakte."

Pincode Gekraakt

Voor Ronnie Flex was het moment dat hij Hef op Pincodes hoorde erg pijnlijk. Reden genoeg voor Flex om zijn verse meteen buiten de club te schrijven. "Ik begon meteen mijn verse te pennen. Niemand moest tegen mij praten op dat moment." De artiest schreef die nacht buiten zijn eerste zes bars. "Daarna ben ik naar mijn Airbnb gegaan en ben ik gaan slapen. De volgende dag hebben Jordan Wayne en ik die track in anderhalf uur afgemaakt."

Pijn

Vlak na het afmaken werd de track Pincode Gekraakt op Instagram online gegooid door Ronnie, hetgeen zorgde voor een schokgolf. Volgens het publiek had de 32-jarige artiest de beef gewonnen met zijn comeback in nog geen 24 uur. Ronnie onthulde dat hij die blijdschap op dat moment niet voelde. Integendeel, hij voelde naar eigen zeggen zelfs veel pijn. Hierover zei Ronnie: “Ik had pijn omdat ik Hef had gedist. Hij is mijn broer en idool. Op dat moment dacht ik: Ik ben een mattie kwijtgeraakt.” Ook geeft de artiest achter Energie aan dat hij het jammer vindt dat sommige fans Hef nu een “werknemer” noemen. Dit omdat Ronnie Flex op Pincode Gekraakt zei: “Je ging van me favoriete rapper naar een werknemer.” Hierover zegt hij: “Ik wilde hem niet zo disrespecten. Wat ik zei, meende ik niet, dus ik vind het jammer dat mensen hem nu zo noemen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gesprek met Hef

Vorige week vertelde Hef in zijn eerste Rookworst-aflevering sinds de beef dat hij Ronnie kort na Pincode Gekraakt had gebeld. Ronnie Flex, die te gast was bij Fernando in zijn podcast Real Talk, bevestigt dit: "Ik begon te zweten op het moment dat Hef me belde. Ik dacht dat hij boos op mij was en ik vond dat echt erg." Uiteindelijk heeft Hef Ronnie verteld hoe het echt zat en dat alles berustte op een misverstand. Ook gaf Hef telefonisch aan dat er geen reactie vanuit hem zou komen op Pincode Gekraakt. Voor Ronnie was dat naar eigen zeggen een opluchting. Hierover zei hij: "Ik weet niet of het tussen ons ooit nog zal zijn zoals het vroeger was, maar ik vond het fijn om te weten dat hij niet boos op me was."

Anouk

Naast alle heisa die ontstond omtrent de beef tussen Ronnie Flex en kamp Top Notch/Noahs Ark, kreeg het verhaal destijds een ander merkwaardig staartje. Anouk reageerde namelijk met het N-woord op Ronnie Flex nadat hij op Pincode Gekraakt Kees de Koning vergeleek met Anouk. "Anno 2024 is het niet juist dat een wit persoon een zwart persoon aanspreekt met het N-woord", aldus de artiest. Toch zag Ronnie Flex ondanks de racistische lading van Anouks uitspraken ook het positieve in. Zo vertelde hij: "Ergens was ik blij met wat ze zei. Iemand van zo’n groot statuur reageerde op mijn diss en ze maakte het daarmee nog groter." Voor Flex voelde het dan ook als erkenning. Hij gelooft daarnaast niet dat Anouk ondanks haar racistische uitspraak ook echt een racist is. "Ze heeft ongelukkige opmerkingen gemaakt, maar ik denk niet dat ze echt racistisch is."

Ster advertentie
Ster advertentie