Entertainment

Moordbroers Menendez zelf aan het woord in nieuwe Netflix-documentaire 'The Menendez Brothers'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Moordbroers Menendez zelf aan het woord in nieuwe Netflix-documentaire 'The Menendez Brothers'

De moordzaak rond de Menendez-broers, Lyle (56) en Erik (53), houdt de wereld de afgelopen weken flink bezig. Hun verhaal staat centraal in de nieuwe Netflix-serie 'Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story'. Voor wie meer wil weten over deze zaak, heeft Netflix nu ook een documentaire toegevoegd aan hun catalogus: 'The Menendez Brothers'.

Nieuwe film over Menendez-broers

'The Menendez Brothers' is een true crime-documentaire geregisseerd door Alejandro Hartmann, speciaal voor Netflix. In deze film worden Lyle en Erik Menendez geïnterviewd over de moord op hun ouders in 1989 en hun veroordeling in 1996. Het is voor het eerst in dertig jaar dat de broers zelf in detail vertellen wat er precies is gebeurd en waarom ze hun daden pleegden.

Interviews vanuit de gevangenis

De twee broers vertellen hun kant van het verhaal via audio-interviews vanuit de gevangenis. Naast de broers komen ook familieleden, advocaten, juryleden en journalisten aan het woord. Lyle en Erik zitten nog steeds vast, ze vermoordden hun ouders Kitty en Jose als wraak voor jarenlang misbruik. Destijds waren de broers 19 en 21 jaar oud. Ze beschuldigden hun vader Jose zelfs van seksueel misbruik.

Menendez-zaak opnieuw onderzocht

Vorige week werd bekendgemaakt dat de zaak van de Menendez-broers opnieuw zal worden onderzocht. Hoewel nog niet duidelijk is welke aspecten opnieuw worden bekeken, meldt de New York Times dat het vermoedelijk gaat om de claims van seksueel misbruik door hun ouders. Ook Kim Kardashian heeft zich inmiddels uitgesproken over de zaak en pleit voor een herziening van hun vonnis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie