Entertainment

Al Pacino verloor hele vermogen door werknemer: "Ik had niets meer"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Al Pacino verloor hele vermogen door werknemer: "Ik had niets meer"

Al Pacino left in zijn nieuwe boek Sonny Boy uit waarom hij in 2011 besloot mee te doen aan een film die destijds slechte recensies kreeg. De reden? Hij had dringend geld nodig.

Al Pacino verloor 50 miljoen dollar

Al Pacino vertelt dat hij alles verloor door een accountant die zijn geld investeerde in een Ponzi-schema. Door het wanbeheer zag Pacino zijn spaargeld van 50 miljoen dollar verdwijnen. "Ik kwam terug van een dure familievakantie en toen besefte ik het: ik ben alles kwijt", schrijft Pacino in zijn nieuwe boek.

Volgens de acteur kwam hij er in 2011 achter dat hij zijn accountant niet kon vertrouwen. "Nadat ik het doorhad, dacht ik: Het is simpel. Het is duidelijk. Ik weet het gewoon. De tijd stond stil. Ik ben de pineut", schreef hij in zijn memoires. "Ik was blut. Ik had 50 miljoen dollar en toen had ik niets meer. Ik had wel eigendommen, maar geen geld. In deze business, als je 10 miljoen dollar verdient voor een film, is het eigenlijk geen 10 miljoen dollar. Na de advocaten, de agenten, de publicisten en de overheid blijft er nog 4,5 miljoen dollar over. Maar je leeft boven je stand omdat je er lekker van geniet. En zo raak je alles kwijt."

Al Pacino over spelen in reclames en films

Op dat moment was hij al in de 70 en werden de rollen schaarser. Op zijn leeftijd kreeg Al Pacino niet meer de grote rollen zoals vroeger. Hij had nog eigendommen, maar geen geld meer op de bank. Daarom koos hij voor een komische rol in de film Jack and Jill, die ver afstaat van wat hij normaal doet.

Daarom stopte Pacino met het zoeken naar rollen waarmee hij zich kon identificeren en stortte hij zich op elke acteerklus die goed betaalde. Zo speelde hij in Jack and Jill en ging hij ook figureren in reclames. "Jack and Jill was de eerste film die ik maakte nadat ik mijn geld verloor. Om eerlijk te zijn, deed ik het omdat ik verder niets had", zei Pacino. "Adam Sandler wilde mij erbij en ze betaalden me er goed voor. Dus ging ik ervoor en het hielp. Ik houd van Adam; hij was geweldig om mee te werken en is een dierbare vriend geworden. Hij is ook nog eens een geweldige acteur en een toffe kerel."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie