Up 2 Date

'Scarface'-acteur overleden die iconische handlanger Chi Chi speelde

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Scarface'-acteur overleden die iconische handlanger Chi Chi speelde

Ángel Salazar, vooral bekend als de trouwe handlanger "Chi Chi" van Al Pacino in de iconische gangsterfilm Scarface, is overleden. Dat meldt TMZ. De acteur overleed op 68-jarige leeftijd en werd door zijn beste vriend gevonden.

Ángel Salazar overleden op 68-jarige leeftijd

Volgens Ann Wingsong, Salazar's vertegenwoordiger en beste vriend, is de acteur dit weekend in zijn slaap overleden in het huis van een vriend in Brooklyn. Op zondagochtend ontdekte de vriend het lichaam van Salazar in bed toen hij ging kijken hoe het met hem ging. De precieze doodsoorzaak is niet bekendgemaakt, maar het is bekend dat Salazar kampte met hartproblemen.

Salazar werd wereldberoemd dankzij zijn onvergetelijke vertolking van Chi Chi in Scarface, een rol die hem veel bekendheid opleverde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Welke rol speelde Angel Salazar in 'Scarface'?

In het begin van zijn acteercarrière wist Ángel Salazar de rol van Chi Chi te bemachtigen, de trouwe handlanger van Al Pacino's legendarische Tony Montana, in de film Scarface uit 1983.

Voor fans van deze legendarische film is Chi Chi onvergetelijk vanwege zijn heldhaftige redding van Tony tijdens de beruchte kettingzaag-scène. Chi Chi overleed in de film, nadat hij op brute wijze werd neergeschoten door een doodseskader ingehuurd door drugsbaron Alejandro Sosa. Natuurlijk eindigt ook Tony Montana's verhaal in een dodelijke kogelregen, neergemaaid door Sosa's moorddadige handlangers.

Ster advertentie
Ster advertentie