Entertainment

Joost Klein emotioneel nadat Zweedse OM onderzoek staakt: "Elke dag onzeker"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Joost Klein emotioneel nadat Zweedse OM onderzoek staakt: "Elke dag onzeker"

Joost Klein heeft op maandagavond voor het eerst gereageerd op de beslissing van het Zweedse OM. De artiest kreeg namelijk te horen dat er geen vervolging komt voor het veelbesproken incident op het Eurovisie Songfestival.

Drama op het Eurovisie Songfestival

Er ontstond in mei veel ophef tijdens het Eurovisie Songfestival nadat Joost Klein gediskwalificeerd werd. De 26-jarige artiest werd door veel kijkers als publieksfavoriet gezien, maar werd uitgesloten van deelname aan de finale nadat hij achter de schermen een cameravrouw zou hebben bedreigd. De diskwalificatie kwam voor veel mensen als een totale verrassing en Joost Klein dreigde vervolgd te worden.

Maandag maakte de Zweedse justitie bekend dat het onderzoek naar het geweldsincident is beƫindigd wegens een gebrek aan bewijs. De cameravrouw overweegt dit besluit aan te vechten.

Joost Klein reageert op beslissing Zweedse justitie

De manager van Joost Klein reageerde al redelijk snel op het positieve nieuws. Hij gaf aan dat de artiest "blij en opgelucht" was. Joost Klein ging later in een Instagrampost uitgebreider in op de onrustige periode: "De laatste paar maanden waren verschrikkelijk. Hoewel ik ervan hou om overal ter wereld op te treden, voelde er iets niet goed. Waarom moesten we zo lang wachten op een antwoord? Elke dag voelde ik me onzeker, terwijl ik de waarheid wist. Er is geen zaak tegen mij, omdat er nooit een zaak is geweest. We moeten allemaal voor elkaar zorgen, we moeten elkaar allemaal steunen en we moeten allemaal samenkomen. Bedrijven willen alleen hun geld beschermen en proberen mij als schild te gebruiken. Een dorp tegen de stad."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie AVROTROS

AVROTROS reageerde ook op de beslissing. Zij schreven in een reactie dat de zaak "vanaf het begin onnodig en disproportioneel" was. De omroep wil in gesprek gaan met de European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het Songfestival. De EBU gaf in een reactie aan dat zij nog steeds volledig achter de diskwalificatie van Joost Klein staan.

Ster advertentie
Ster advertentie