Entertainment

Joost Klein wil opnieuw meedoen aan Eurovisie Songfestival: "Gerechtigdheid"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Joost Klein wil opnieuw meedoen aan Eurovisie Songfestival: "Gerechtigdheid"

Joost Klein lijkt te overwegen om opnieuw deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Op Instagram deelde de artiest namelijk een post met de tekst "Joost Klein for Eurovision 2025", wat veel fans nieuwsgierig maakte.

Joost Klein wil opnieuw meedoen aan Songfestival

Dit jaar was Joost Klein de vertegenwoordiger voor Nederland, maar na een incident viel hij helaas af voor de finale in Malmö. Toch laat hij de hoop op een nieuwe kans niet varen. Joost Klein heeft al een tijdje "Eurovision 2025" in zijn Instagram-bio staan en tijdens zijn optredens heeft hij ook laten weten dat hij graag opnieuw zou willen deelnemen. Nu deelde de artiest ook via een Insta-post dat hij volgend jaar mee zou willen doen.

In de comments reageren fans enthousiast. "We zijn allemaal met je, jongen", "Joost, we staan achter je", "Gerechtigdheid" en "Joost Klein voor minister-president", reageren mensen op de post.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drama op het Eurovisie Songfestival

Er ontstond in mei veel ophef tijdens het Eurovisie Songfestival nadat Joost Klein gediskwalificeerd werd. De 26-jarige artiest werd door veel kijkers als publieksfavoriet gezien, maar werd uitgesloten van deelname aan de finale, nadat hij achter de schermen een cameravrouw zou hebben bedreigd. De diskwalificatie kwam voor veel mensen als een totale verrassing en Joost Klein dreigde vervolgd te worden. In augustus maakte de Zweedse justitie bekend dat het onderzoek naar het geweldsincident is beëindigd wegens een gebrek aan bewijs.

AVROTROS reageerde ook op de beslissing. Zij schreven in een reactie dat de zaak "vanaf het begin onnodig en disproportioneel" was. De omroep wil in gesprek gaan met de European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het Songfestival. De EBU gaf in een reactie aan dat zij nog steeds volledig achter de diskwalificatie van Joost Klein staan.

Ster advertentie
Ster advertentie