Food

Recept voor Somalische Halwa (Xalwo) van Ismahan #IftarStories

foto: YouTube:Som Cooking
  1. Newschevron right
  2. Recept voor Somalische Halwa (Xalwo) van Ismahan #IftarStories

Alle moslims hebben hun eigen gerechten waarmee ze het vasten verbreken. In de Iftar Stories in Ramadan Late Night vertellen FunX-luisteraars over hun favoriete gerechten. Dit keer spreekt Morad met Ismahan, wiens roots in Somalië liggen. Ze vertelt over haar favoriete ramadan-gerecht: Halwa (Xalwo).

Halwa

Halwa (Xalwo) is over het algemeen gemaakt van boter of olie en allerlei soorten suiker en zit boordevol vetten. Het zoete snoepje wordt meestal geserveerd op feesten, vooral bruiloftsevenementen. Ook tijdens de Eid is het een populaire lekkernij.

Recept

Benodigdheden

  • Witte suiker: 2 ½ kopjes
  • Lichtbruine suiker: 1 kopje
  • Water: 3 kopjes (voor de suiker)
  • Theezakje
  • Vanille
  • Maïsmeel: ¾ kopje
  • Water: ¾ kopje (voor het verdunnen van maïsmeel)
  • Olie: 4 el
  • Ongezouten boter: 4 el
  • Kardemom: 3
  • Nootmuskaat: 3
  • Gele en oranje kleurstof: het liefst saffraan, maar het mag ook andere kleurstof zijn.

bereiding

  • Zet een pan op het vuur;
  • Voeg witte en bruine suiker toe;
  • Voeg 3 kopjes water toe en meng met de suiker;
  • Doe de vanille erdoorheen en kook het met het theezakje;
  • Laat het mengsel koken tot de suikers vloeibaar zijn;
  • Voeg de nootmuskaat en kardemom toe en verwijder het theezaakje;
  • Zet het vuur laag;
  • Voeg geleidelijk de maizena toe;
  • Kook door voortdurend te roeren;
  • Begin nu de boter en olie geleidelijk toe te voegen;
  • Roer tot de boterolie opgenomen is in het mengsel;
  • Blijf roeren terwijl het mengsel gelijkmatig kookt;
  • Doe dit totdat de halwa de zijkant van de pan verlaat en een volledige massa wordt;
  • Haal van het vuur;
  • Doe de halwa in een bakje waarin het niet kan plakken;
  • Wacht tot de halwa een beetje afkoelt;
  • Snijd de halwa in stukjes;
  • Serveer als de halwa nog warm is;
Ster advertentie
Ster advertentie