FunX

Mert en Randy zamelden 12 duizend euro in voor Palestijnse kinderen: "In december gaan we er hopelijk heen"

foto: @mertbaglar via Instagram
  1. Newschevron right
  2. Mert en Randy zamelden 12 duizend euro in voor Palestijnse kinderen: "In december gaan we er hopelijk heen"

Mert en Randy stapten in juli op de fiets om richting de Westelijke Jordaanoever te fietsen. Dat deed het duo om geld op te halen voor Palestijnse kinderen. Hoewel de twee tot Griekenland zijn gekomen, deelden ze in de ochtendshow met Fernando dat ze helaas hun reis moesten onderbreken in verband met veiligheid.

Mert en Randy fietsen naar Palestina

Mert en Randy wilden fietsen naar Palestina om zo geld op te halen voor de Palestijnse kinderen die in erbarmelijke omstandigheden leven. Daarnaast wilde de twee hen sportlessen geven. In de ochtendshow met radio-dj Fernando vertelt Mert dat hoewel het duo grootse plannen had, deze plannen even on hold zijn gezet. "We hebben kunnen fietsen naar Griekenland en vanaf het moment dat we daar kwamen, dachten we te kunnen vliegen naar het Midden-Oosten. Deze mogelijkheid is helaas weggevallen, waardoor we alleen de fietstocht hebben kunnen doen naar Griekenland", legt Mert uit. "Het laatste deel van het project ging niet door, omdat onze samenwerkingspartners in Palestina alles hebben geannuleerd in verband met veiligheid. Nu wachten we op een signaal vanuit hen, zodat we die kant op kunnen gaan om ons project toch uit te voeren." Volgens Mert had de annulering vooral te maken met de spanningen tussen Israël en Iran die op dat moment hoog opliepen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Twaalfduizend euro opgehaald voor Palestijnse kinderen

Het duo had al meer dan tweeduizend kilometer gefietst, voordat hun plannen werden gewijzigd. Mert vertelt dat de twee erg teleurgesteld waren na het horen van het nieuws dat hun reis werd stopgezet. "Het was accepteren, slikken en doorgaan. We hebben uitgesproken dat we hoe dan ook die kant opgaan, zodra we groen licht krijgen. We mikken nu op de maand december omdat het ons dan ook goed uitkomt om die kant op te vliegen." Hij deelt dan ook dat ze een bizar bedrag hebben opgehaald en dat ze dat geld momenteel reserveren, zodat dit in december bij de Palestijnse kinderen terechtkomt. De teller staat inmiddels op zo'n twaalfduizend euro.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie