Sport

Anwar El Ghazi doneert deel van miljoenensalaris aan slachtoffers in Gaza: “Bedankt Mainz”

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Anwar El Ghazi doneert deel van miljoenensalaris aan slachtoffers in Gaza: “Bedankt Mainz”

Anwar El Ghazi blijft zich maar van zijn beste kant laten zien. Onlangs won Anwar El Ghazi een rechtszaak tegen zijn oude club FSV Mainz die hem ten onrechte ontsloeg nadat hij zijn steun uitsprak voor de Palestijnen. Hij kreeg ruim anderhalf miljoen euro salaris terug van de Duitse club en besloot een half miljoen daarvan te doneren aan de slachtoffers in Gaza: “Bedankt Mainz.”

Anwar El Ghazi onterecht ontslagen door Mainz

De 29-jarige Anwar El Ghazi heeft altijd voet bij stuk gehouden in zijn steun voor de Palestijnen. Op social media sprak hij zich al fel uit tegen het Israëlische geweld. Dit viel bij zijn voormalige club FSV Mainz niet lekker. De Duitse club ontsloeg de oud-Ajacied op staande voet en daarnaast kreeg hij geen salaris meer. Anwar El Ghazi besloot naar de rechter te stappen en die oordeelde dat het ontslag onrechtvaardig was. FSV Mainz moest Anwar El Ghazi zo’n 1,7 miljoen euro achterstallig salaris terugbetalen.

foto: Instagram: Elghazi21

Anwar geeft deel van Mainz salaris aan Gaza

Anwar El Ghazi geeft deel van Mainz salaris aan Gaza

Door het rechtelijke besluit kreeg Anwar El Ghazi in een keer een smak geld op zijn rekening gestort. Hij dacht bij de uitbetaling niet alleen aan zichzelf, maar ook aan de mensen in Gaza die lang geteisterd worden door het Israëlische geweld. Hij besloot daarom om een half miljoen euro van zijn teruggekregen salaris te schenken aan organisaties die de Palestijnen helpen.

El Ghazi, die zich onlangs aansloot bij de Britse voetbalclub Cardiff City, zei daarover op social media: “Ik wil graag van dit moment gebruikmaken om Mainz voor twee dingen te bedanken. In de eerste plaats voor de financiële opbrengst, waarvan 500.000 euro van mijn salaris gebruikt zal worden om projecten voor kinderen in Gaza te financieren. Ik hoop dat Mainz, ondanks hun herhaalde mislukte pogingen om de betalingen te ontlopen, troost put uit de wetenschap dat ze via mij financieel hebben bijgedragen om het leven van de kinderen in Gaza iets draaglijker te maken.”

Ster advertentie
Ster advertentie