FunX

Radio-dj Serginio Piqué krijgt excuses van Koningshuis na onterechte arrestatie: "Het spijt ons"

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Radio-dj Serginio Piqué krijgt excuses van Koningshuis na onterechte arrestatie: "Het spijt ons"

Radio-dj Serginio Piqué heeft een officieel excuus gekregen van het koningshuis vanwege het feit dat hij en zijn vrienden onterecht gearresteerd waren begin augustus. De vier vrienden reden per toeval precies dezelfde route als Princes Amalia en werden abrupt uit de auto gehaald en gearresteerd.

Serginio Piqué krijgt excuses van het koningshuis

Serginio is vandaag gebeld namens het koningshuis die hun excuses aan wilde bieden, vertelt hij in een interview met NOS Stories. "Je, ze hebben gezegd dat het hen spijt en dat ze hun excuses aan wilden bieden aan ons", zegt hij. De radio-dj liet eerder vandaag al weten dat hij hoopte op een excuus na de onterechte arrestatie en is blij dat hij dit uiteindelijk heeft gekregen. "Dit is persoonlijk waar ik op hoopte en ik ben blij dat het gekomen is."

Radio-dj Serginio Piqué onterecht gearresteerd

In het interview vertelt Serginio ook hoe de arrestatie eraan toeging. "We zaten muziek te luisteren en mee te zingen en hadden helemaal niets door. Eenmaal in Antwerpen aangekomen werden we verrast en zomaar klemgereden. Op het moment dat er ruimte tussen ons en de auto voor ons kwam, schoot er een arrestatiewagen tussen en sprongen er mannen met pistolen uit die op ons gericht waren. Dat was voor ons echt een shock", aldus de radio-dj. De vier vrienden begrepen niet wat er aan de hand was en kwamen er later achter dat ze blijkbaar precies dezelfde route reden als prinses Amalia.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie van de Belgische politie

De Belgische politie stopte hun auto en arresteerde de vrienden, omdat de Nederlandse veiligheidsdienst contact met de lokale politie had opgenomen. Na een uur kwamen ze erachter dat ze een fout hadden gemaakt en lieten Serginio en zijn vrienden weer vrij. Op het moment dat de radio-dj het verhaal hoorde vanuit de politie kreeg hij wat meer begrip voor de situatie. Toch blijft het volgens hem een feit dat zij te extreem gehandeld hebben. "De politie zei daarna letterlijk tegen ons: 'Hier zijn jullie spullen. Jullie kunnen gaan genieten van Antwerpen' en 'Jullie hebben een goed verhaal om te vertellen tijdens de Kerst'."

Ster advertentie
Ster advertentie