FunX

Oud FunX-dj Serginio onterecht onder schot gehouden, omdat hij toevallig dezelfde route reed als prinses Amalia

foto: @Sxrginio
  1. Newschevron right
  2. Oud FunX-dj Serginio onterecht onder schot gehouden, omdat hij toevallig dezelfde route reed als prinses Amalia

Begin augustus werd radio-dj Serginio Piqué met zijn vrienden staande gehouden door een zwaarbewapende mobiele eenheid. Later werd hem verteld dat dit gebeurde, omdat hij dezelfde route als prinses Amalia reed naar Antwerpen.

Radio-dj Serginio Piqué onder schot gehouden

Radio-dj Serginio Piqué ging samen met vrienden een dagje naar Antwerpen om daar te dineren. Uiteindelijk eindigde het in een grote ramp, allemaal alleen omdat de radio-dj toevallig dezelfde route reed als prinses Amalia. Dit resulteerde erin dat hij uit zijn auto werd gehaald en onder schot werd gehouden.

Volgens de advocaat van de voormalige FunX radio-dj zou de Belgische politiechef, die betrokken was bij het incident, verkeerd ingelicht zijn door de Nederlandse diensten. "Ze kregen te horen dat ze een goed verhaal hadden en dat zij hun weg mochten vervolgen", aldus zijn advocaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Etnisch profileren

De groep die onder schot werd gehouden, heeft laten weten dat ze van mening zijn dat er sprake was van etnisch profileren. "Het beeld van mannen met bivakmutsen op die wapens op hen richten, laat ze niet los. Ze waren op weg naar Antwerpen voor een leuke avond en vinden dat hun groot onrecht is aangedaan met deze buitenproportionele aanhouding. Ze hebben prinses Amalia niet gezien", zegt de advocaat tegen Het Parool.

Op Instagram circuleert een video, waarin de arrestatie te zien is. Serginio en zijn vrienden zijn in de video te zien, terwijl ze hun handen omhoog houden en op hun knieëen moeten zitten. Uiteindelijk is de groep meegevoerd naar een busje waar ze een uur lang zijn ondervraagd.

Ster advertentie
Ster advertentie