OMG

Schokkend: minderjarige jongen doet zich voor als agent om hoogbejaarde man op te lichten

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Schokkend: minderjarige jongen doet zich voor als agent om hoogbejaarde man op te lichten

Een zeventienjarige jongen uit Eindhoven is gisteren opgepakt voor een schokkend vergrijp. De minderjarige Eindhovenaar deed zich namelijk voor als een agent om een hoogbejaarde man op te lichten, zo meldde NU.nl.

Minderjarige oplichter doet zich voor als agent

Het voorval vond plaats in het Noord-Brabantse Deurne. De zeventienjarige jongen belde de man op, zei tegen hem dat hij al zijn waardevolle spullen mee moest geven aan een koerier van de politie. Dit omdat de spullen zogenaamd niet veilig zouden zijn bij de man in huis. De hoogbejaarde man was alert en schakelde meteen een familielid in. Dit familielid belde de echte politie vlak voor de koerier bij de woning arriveerde. De hoogbejaarde man hield de deur gesloten op het moment dat de koerier voor de deur stond. De zeventienjarige koerier, die zich aan de telefoon ook voordeed als politieagent, werd nadat hij wegliep van de woning aangehouden door de politie.

Eerdere incidenten met nep-agenten

Momenteel zit de minderjarige jongen vast en al zijn telefoons zijn in beslag genomen. Volgens de politie is het niet de eerste keer dat een oplichter zich voordoet als een politieagent. Zo zijn er dit jaar als 167 mensen opgepakt die zich voordeden als een agent. Daarnaast zijn er zo’n 3400 van dit soort incidenten bekend bij de politie.

Ster advertentie
Ster advertentie