OMG

Chirurgen verwijderen tumor van 30 kilo bij vrouw (65) na maanden van mysterieuze pijn

foto: Onderzoeksinstituut voor Oncologie en Radiologie van Kazachstan
  1. Newschevron right
  2. Chirurgen verwijderen tumor van 30 kilo bij vrouw (65) na maanden van mysterieuze pijn

Een team van chirurgen in Kazachstan heeft onlangs met succes een tumor van maar liefst 30 kilo verwijderd uit de buik van een 65-jarige vrouw. De patiënte had al maandenlang last van buikpijn en een groeiende buikomvang. Uiteindelijk onderging ze een operatie en wisten de chirurgen haar te bevrijden van de gigantische tumor.

Tumor van 30 kilo verwijderd uit buik

De operatie vond plaats in het Kazachse Onderzoeksinstituut voor Oncologie en Radiologie in Almaty. Het instituut deelde de beelden van de ingreep waarop de enorme massa te zien is. Volgens de artsen duurde het zo'n twee uur om de tumor van 30 kilo te verwijderen. Lokale media schrijven dat de vrouw zich in december 2023 voor het eerst meldde met pijnklachten in haar buik die steeds erger werden. En daar bleef het niet bij. Ook de omvang van haar buik bleef onverklaarbaar groeien.

foto: Onderzoeksinstituut voor Oncologie en Radiologie van Kazachstan

Diagnose en besluit tot operatie

Erlan Kukubasov, hoofd van het Oncogynaecologie Centrum van het onderzoeksinstituut, verklaarde "Sinds juli 2024 was er sprake van een progressieve toename van de buikomvang. De noodzakelijke onderzoeken werden uitgevoerd, waarbij een CT-scan van de buikorganen een gigantische cysteuze-solide formatie in de buikholte toonde, afkomstig uit het bekken."

In augustus 2024 kwamen diverse deskundigen bijeen om de situatie van de vrouw grondig te bespreken. Na zorgvuldige overweging concludeerden ze dat een operatie de meest geschikte oplossing zou zijn. De vrouw werd kort daarna opgenomen in het ziekenhuis voor de ingreep.

Ster advertentie
Ster advertentie