OMG

Gevangene zit per ongeluk een jaar langer vast door fout in communicatie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Gevangene zit per ongeluk een jaar langer vast door fout in communicatie

Een Nederlandse gevangene zat door een fout dertien maanden langer vast in de Penitentiaire Inrichting Lelystad, zo meldt het AD. Volgens de krant werd hij deze zomer vrijgelaten terwijl dat in de zomer van 2023 al had moeten gebeuren.

Gevangenis zit jaar langer vast

De man werd in Frankrijk opgepakt en veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf. Hij wenste zijn straf uit te zitten in Nederland en na geruime tijd werd hij dan ook overgebracht naar zijn thuisland. In Nederland was het niet helemaal duidelijk wanneer de man weer van zijn vrijheid mocht genieten. Afgelopen juli kreeg de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) pas het bericht vanuit Frankrijk dat de gevangenisstraf van de man was ingekort. Hierdoor liep de man ruim een jaar later pas uit de gevangenis

Gevolgen langere celstraf

Het is niet bekend hoelang de man in totaal heeft vastgezeten. Evenmin is bekend voor welke strafbare feit hij is veroordeeld. Meestal is het zo dat mensen die onterecht of te lang vastzitten aanspraak maken op een schadevergoeding. Het is niet bekend of de ex-gedetineerde een proces in gang heeft gezet voor een schadebedrag.

Ster advertentie
Ster advertentie