Entertainment

Vybz Kartel over maken van muziek in de gevangenis: "Zat op mijn knieën met een matras op mijn hoofd"

foto: Vybz Kartel via Instagram
  1. Newschevron right
  2. Vybz Kartel over maken van muziek in de gevangenis: "Zat op mijn knieën met een matras op mijn hoofd"

Vybz Kartel heeft in een interview precies uitgelegd hoe het mogelijk was dat hij zoveel muziek vanuit de gevangenis uitbracht. Daarnaast bracht de dancehall-legende geweldig nieuws naar buiten: hij zal namelijk na zo'n dertien jaar weer het podium betreden.

Vybz Kartel gaat optreden

Deze week maakte Vybz Kartel bekend dat hij zijn eerste concert in veertien jaar gaat geven. Het concert, genaamd Freedom Street, vindt plaats in Kingston, Jamaica.

In een interview met Juan Ep Is Life sprak Vybz Kartel over zijn carrière en zijn tijd in de gevangenis. Zo deelde de dancehall-artiest dat hij muziek opnam met zijn telefoon in de gevangenis. "Het eerste jaar dat ik vastzat, bracht ik onuitgebrachte muziek uit. Later ging ik in de gevangenis muziek opnemen. Het was niet zo moeilijk. Technologie maakte het makkelijk", vertelt Kartel. "He nummer Fever werd bijvoorbeeld opgenomen op een iPhone 5S. Ik had geen speciale microfoon, maar nam het gewoon via mijn telefoon op. Ik gebruikte mijn matras, die ik rondom mijn hoofd vasthield en zat op mijn knieën, terwijl ik opnam. Daarna stuurden we het naar de producers."

Vybz Kartel vrijegelaten

Vybz Kartel, wiens echte naam Adidja Palmer is, zat vast wegens zijn betrokkenheid bij de moord op Clive 'Lizard' Williams. In 2014 werd hij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor deze moord. De zaak betrof het vermoeden dat Kartel en enkele medeverdachten Williams hadden vermoord en zijn lichaam hadden vernietigd in 2011. Kartel heeft altijd zijn onschuld volgehouden en zijn veroordeling aangevochten. Uiteindelijk resulteerden nieuwe bevindingen en juridische complicaties in een herziening van zijn zaak en zijn uiteindelijke vrijlating

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie