FunX Rotterdam

Mels van B. (45) verdacht in verontrustende rechtszaak met 19 kinderen

foto: ter illustratie: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Mels van B. (45) verdacht in verontrustende rechtszaak met 19 kinderen

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag bekendgemaakt dat Mels van B. (45) uit Barendrecht zelf een verklaring heeft afgelegd over ontucht met negentien minderjarige slachtoffers. De kinderen, voornamelijk tussen de tien en twaalf jaar oud, zouden betrokken zijn in een ontuchtzaak die grote aandacht heeft getrokken. Vorige week werd Van B. opgepakt, nadat hij zichzelf had gemeld bij de politie.

Mels van B. geeft zichzelf aan na aangifte bij politie

Volgens De Telegraaf waren de slachtoffers voornamelijk kinderen die op bezoek waren bij Mels van B. Dit waren vaak logeetjes die via sportverenigingen en andere activiteiten bevriend waren geraakt met zijn eigen kinderen.

Politie neemt grote hoeveelheid bewijsmateriaal in beslag

De verdachte meldde zichzelf bij de politie, nadat er aangifte tegen hem was gedaan. Bij een huiszoeking, die volgde op zijn melding, nam de politie een aanzienlijke hoeveelheid bewijsmateriaal in beslag, waaronder telefoons en andere digitale apparaten. Justitie spreekt van een grootschalig onderzoek waarbij een team van twintig rechercheurs is betrokken. Zowel het woonhuis van de verdachte als een vakantieverblijf werden doorzocht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderzoek naar Mels van B. en bewijs in volle gang

In een persbericht verklaart het Openbaar Ministerie dat er momenteel geen aanwijzingen zijn voor meer slachtoffers dan de negentien die nu in beeld zijn. Het onderzoek naar zowel de verdachte als het in beslag genomen materiaal is nog in volle gang.

Op donderdag 26 september moet Mels van B. voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. Daar zal de rechter beslissen of hij langer in voorlopige hechtenis blijft.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie