Sport

Woede om beelden van NAC-fans die personeel in de Kuip aanvallen: "Bekogelde ernstig zieke kinderen"

foto: X (@zeschijnendaar)
  1. Newschevron right
  2. Woede om beelden van NAC-fans die personeel in de Kuip aanvallen: "Bekogelde ernstig zieke kinderen"

Zeven supporters van NAC Breda zijn zondag na de wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip gearresteerd. Deze aanhoudingen volgden op een incident waarbij meerdere horecamedewerkers van een Feyenoord-locatie werden aangevallen. Vier medewerkers raakten hierbij gewond. Volgens RTV Rijnmond hadden sommige NAC-fans vooraf al plannen om de situatie te laten escaleren.

NAC-fans vallen cateringmedewerkers aan

Direct na het laatste fluitsignaal werd de catering in het uitvak aangevallen. De horecamedewerkers raakten in paniek en probeerden via de achterdeur te ontsnappen. Het cateringhuisje werd compleet vernield en uiteindelijk omver geduwd. Een medewerker raakte gewond toen een hek door zijn hand stak tijdens zijn vluchtpoging. De Mobiele Eenheid (ME) moest ingrijpen om de medewerkers in veiligheid te brengen en de relschoppers te stoppen.

Gooien met spullen richting kinderen

Daarnaast meldde meerdere fans op sociale media dat er ook met voorwerpen werd gegooid in de richting van enkele patiënten van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Ongeveer 750 kinderen van het ziekenhuis waren uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen: "Ernstig zieke kinderen bekogelen, cateringmedewerkers die doodangsten uitstaan, het uitvak slopen. NAC, by far de grootste tokkies die in De Kuip geweest zijn en zelden een grotere eenzijdige rivaliteit als deze gezien. Zo sneu".

Reactie van Feyenoord

Feyenoord reageerde geschokt op de gebeurtenissen. "Het schandaligste is nog wel dat zeker vijf horecamedewerkers zwaar in de verdrukking zijn gekomen en doodsangsten hebben uitgestaan. Hun welzijn is nu onze eerste zorg," aldus een woordvoerder tegen RTV Rijnmond.

Naast de persoonlijke schade is er ook aanzienlijke materiële schade ontstaan, waarvoor Feyenoord zich zal melden bij NAC Breda. "Het lijkt erop dat een deel van de NAC-aanhang bewust uit was op het veroorzaken van rellen en vernielingen," voegde de woordvoerder eraan toe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie