Sport

Lionel Messi eist schadevergoeding na vandalisme op zijn luxe villa

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Lionel Messi eist schadevergoeding na vandalisme op zijn luxe villa

Lionel Messi eist een schadevergoeding, nadat zijn villa afgelopen week werd beklad door klimaatactivisten. De groep Futuro Vegetal spoot de spierwitte muren van zijn villa vol met rode en zwarte verf om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. De voetballer eist nu een schadevergoeding van maar liefst 50.000 euro, maar de actiegroep vindt het allemaal maar overdreven. "Pak gewoon de tuinslang."

Lionel Messi eist schadevergoeding

De actiegroep Futuro Vegetal is niet onder de indruk van de eis van Messi. Bilbo Bassaterra is de woordvoerder van de groep en noemt het geëiste bedrag overdreven. Volgens hem is de verf die werd gebruikt op waterbasis, wat betekent dat de verf eenvoudig te verwijderen is met een tuinslang. "Je moet hooguit een beetje wrijven om die verf eraf te krijgen. En zelfs als het nodig zou zijn om de hele muur opnieuw te schilderen, dan nog zou dat geen 50.000 euro kosten. Dat bedrag is dus een zéér hoge inschatting" aldus Bilbo Bassaterra.

foto: AFP

Villa van Lionel Messi beklad door klimaatactivisten

Leuzen tegen beroemdheden en milieuvervuiling

De leuzen die op de muren van Messi's villa zijn gespoten, zijn gericht tegen de rijke elite en hun rol in de klimaatcrisis. Teksten als "Help de planeet, eet de rijken en schaf de politie af" en "Geen Planeet B" waren duidelijk zichtbaar op de spandoeken van de actievoerders. Futuro Vegetal wil hiermee de aandacht vestigen op de grote ecologische voetafdruk van beroemdheden. Volgens hen zijn rijke figuren zoals Lionel Messi namelijk grote milieuvervuilers met hun privéjets en overmatige consumptie van goederen.

Ster advertentie
Ster advertentie