Sport

Hakim Ziyech schiet Marokko naar groepswinst op Afrika Cup

1. Newschevron right
  2. Hakim Ziyech schiet Marokko naar groepswinst op Afrika Cup

Marokko is als winnaar geëindigd in Groep F van de Afrika Cup dankzij een 0-1 overwinning op Zambia, waarbij Hakim Ziyech een belangrijke intikker maakte. Hiermee plaatst Marokko zich voor de achtste finale van het toernooi, waar ze het opnemen tegen Zuid-Afrika.

Hakim Ziyech

Na 37 minuten spelen, kwam de bal voor de voeten van Ziyech die met zijn eerste Afrika Cup-doelpunt ooit zijn ploeg op voorsprong hielp. De middenvelder van Galatasaray werd daarmee de matchwinner van de avond. Maar het was niet een en al feest voor de oud-Ajacied, want vlak voor rust liep hij een enkelblessure op. De tweede helft heeft Ziyech met een zak ijs op zijn enkel de wedstrijd vanaf de kant moeten volgen. Het is dus nog maar de vraag of Ziyech in actie kan komen tijdens de achtste finales. Marokko speelt die wedstrijd op 30 januari (21.00 uur) tegen Zuid-Afrika. Dat land werd tweede in poule E, achter Mali.

Als Marokko dinsdagavond wint van Zuid-Afrika, speelt de nummer vier van het WK in Qatar in de kwartfinales van de Afrika Cup mogelijk tegen Kaapverdië. Dat team, inclusief vier geboren en getogen Rotterdammers, speelt maandagavond (18.00 uur) in de achtste finales tegen Mauritanië. De mogelijke kwartfinale tussen Marokko en Kaapverdië zal dan plaatsvinden op zaterdag 3 februari (20.00 uur).

Abdelhak Nouri

Tijdens de wedstrijd was er ook speciale aandacht voor Abdelhak Nouri. Voor de oud-speler van Ajax was een spandoek opgehangen in het Stade de San Pédro met de tekst: "We will never forget you, Nouri." Daarnaast droegen veel supporters het rugnummer 34 als eerbetoon aan de Ajacied en zijn familie. Nouri zit bij laag bewustzijn thuis, omdat zijn hersens in 2017 beschadigd raakten. De voormalig middenvelder werd verkeerd behandeld toen hij tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk door hartfalen in elkaar zakte.