Sport

Algerijnse kickbokster Imane Khelif reageert op haat: "Heb maar één doel"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Algerijnse kickbokster Imane Khelif reageert op haat: "Heb maar één doel"

De Algerijnse kickbokster Imane Khelif heeft met haar vechttalent veel losgemaakt tijdens de Olympische Spelen. Zo werd er na het gevecht tegen de Italiaanse kickbokser Angela Carini gezegd dat Khelif geboren zou zijn als man en zorgde haar kracht ervoor dat ze kritiek van mensen over de hele wereld ontving. Khelif heeft nu gereageerd op alle commotie.

Imane Khelif zou volgens tegenstander man zijn


Angela Carini verklaarde dat ze het gevecht had beëindigd vanwege een intense pijn in haar neus na de openingsstoten van Khelif. "Ik voelde een hevige pijn in mijn neus en toen zei ik: het is genoeg. Ik wilde niet meer en kon de wedstrijd niet afmaken", deelde Carini. "Ik ben hier niet om te oordelen of een oordeel te vellen over Khelif. Als een atleet zich op deze manier gedraagt, kan ik niet bepalen of dat goed of slecht is. Ik heb gewoon mijn werk als bokser gedaan. Ik stapte de ring in en vocht. Ik deed het met opgeheven hoofd en een gebroken hart, omdat ik het niet heb kunnen afmaken." Carini deelde in de media dat het ging om een oneerlijk gevecht en dat Khelif een man zou zijn. Het nieuws werd vervolgens door iedereen opgepakt, waarna Khelif veel haat ontving.

Imane Khelif zou vorig jaar niet door de geslachtstest van de internationale boksbond gekomen zijn. De reden hiervoor zou zijn dat Khelif te veel testosteron in haar lichaam zou hebben. Toch mocht ze meedoen aan de Olympische Spelen en zorgde ze ervoor dat haar tegenstander Carini na 46 seconden de ring verliet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Imane Khelif reageert op haat

Imane Khelif heeft nu in een interview gereageerd op de uitspraken van Angela Carini. Zo zegt ze dat Carini haar goed kent, omdat ze samen hebben getraind. "Ik vraag mij af: waarom nu? Waarom gebeurt dit? Het kan mij niets schelen. Wat belangrijk is, is dat ik hier ben gekomen om te focussen op mijn doel: de Olympische Spelen. Ik vraag iedereen dan ook om de Olympische waarden hoog te houden en geen atleten te te pesten. Dit heeft grote gevolgen en kan mensen kapot maken", vertelt de kickbokser. Ze vervolgt haar verhaal met dat ze hoopt dat het pesten stopt.

Khelif vecht dinsdag in de halve finales tegen de Thaise Janjaem Suwannapheng voor een plek in de finale.

Ster advertentie
Ster advertentie