Sport

Joan Martínez (16): Toptalent van Real Madrid wordt nu al vergeleken met Sergio Ramos

foto: Instagram @joaanmartineez
  1. Newschevron right
  2. Joan Martínez (16): Toptalent van Real Madrid wordt nu al vergeleken met Sergio Ramos

Joan Martínez wordt op 16-jarige leeftijd al vergeleken met legende Sergio Ramos. Iedereen heeft het over het nieuwe toptalent van Real Madrid na zijn debuut op 1 augustus in een wedstrijd tegen AC Milan. "Hij heeft alles wat een centrale verdediger nodig heeft", aldus zijn coach.

Joan Martínez nieuwste toptalent Real Madrid

Real Madrid kampt met defensieve uitdagingen, maar dit biedt kansen voor jeugdige talenten zoals Joan Martínez. De hoofdtrainer, Carlo Ancelotti spreekt vol lof over de jeugdspeler: "Hij heeft alle kwaliteiten van een topverdediger en heeft enorm veel potentie." Deze complimenten gaf de coach na een sterke wedstrijd van Martínez tegen AC Milan, ondanks de 1-0 nederlaag.

De scherpte en balvaardigheid van Joan Martínez zijn opvallend voor zijn leeftijd. "Hij is erg jong, maar enorm scherp. En aan de bal is hij ook nog eens erg goed", aldus Ancelotti. Natuurlijk zijn er verbeterpunten volgens de coach, maar hij zegt vol overtuiging dat "dit een speler is met een toekomst bij Real Madrid". "Hij moet zich nu verder ontwikkelen. De academie heeft geweldig werk geleverd", voegt de coach hieraan toe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vergelijkingen met Sergio Ramos

De link tussen de piepjonge verdediger en Sergio Ramos was al snel gelegd. Zo schreef de Madrileense krant AS: "In het verleden werd het al benoemd, maar zijn karakter, stijl van verdedigen en dat lange haar: hij is de nieuwe Sergio Ramos. De gelijkenissen zijn groot." Naast de gelijkenissen zijn de verwachtingen torenhoog voor Joan Martínez. Na zijn solide optreden als invaller voor Antonio Rüdiger heeft Martínez laten zien dat hij de potentie heeft om een de nieuwe sterspeler van Real Madrid te worden. "De mensen zullen het idee niet meer uit hun hoofd krijgen, na zijn spel tegen AC Milan. Ancelotti heeft een talent dat in de basis alles heeft om een succes te worden bij Real Madrid", schrijft de krant.

foto: Instagram @joaanmartineez

Ster advertentie
Ster advertentie