Sport

Quincy Promes laat vanuit Dubai van zich horen op nieuwe track: “Blokken net tetris”

foto: EPAfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Quincy Promes laat vanuit Dubai van zich horen op nieuwe track: “Blokken net tetris”

Quincy Promes bevindt zich al even in Dubai en voor sommigen klinkt dit als een droom. Echter, de 32-jarige voetballer zit daar niet uit vrije wil. Hij mag de Verenigde Arabische Emiraten namelijk niet verlaten, omdat er een uitleveringsproces naar Nederland tegen hem loopt. Toch hoeven de mensen geen medelijden te hebben met Quincy Promes, zo laat hij weten in een preview van een nieuwe track: “We leven ten volle.”

Quincy Promes vanuit Dubai open op nieuwe track

In het filmpje waar Quincy Promes zijn nieuwe nummer teaset, zien we een silde van verschillende foto’s waarin hij bij een auto, in een lokale supermarkt en in een hotelkamer staat. De oud-voetballer van onder andere Ajax doet in zijn nieuwe tune enkele opvallende uitspraken. Zo rapt hij over het feit dat de Nederlandse overheid beslag heeft gelegd op al zijn huizen in Nederland. Volgens Quincy Promes was dat een “laffe zet”. Ook vertelt hij dat de politie een inval heeft gedaan. Volgens zijn eigen verklaring viel de politie zijn huis binnen omdat ze wisten dat er vuurwapens aanwezig waren.

Quincy Promes veroordeeld en gearresteerd in Dubai

De media heeft de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan de situatie van Quincy Promes. De voetballer werd in het afgelopen jaar veroordeeld tot een celstraf van zeven en een half jaar. De eerste veroordeling kreeg hij van de rechtbank vanwege het neersteken van zijn neef. De rechtbank sprak toen een vonnis uit van anderhalf jaar cel. In de tweede zaak werd Quincy Promes schuldig bevonden voor het smokkelen van ruim 1300 kilo cocaïne. Die veroordeling leverde hem een celstraf van zes jaar op. Promes bevond zich in Rusland op de momenten dat de straffen werden uitgesproken. Tijdens een bezoek aan Dubai met zijn club Spartak Moskou werd de ex-international aangehouden. Kort daarna zette de Nederlandse autoriteiten een uitleveringsproces in gang die nog steeds loopt. Dit proces mag de voetballer in vrijheid afwachten, mits hij de Verenigde Arabische Emiraten niet verlaat.

Quincy Promes leeft "ten volle" in Dubai

Ondanks alles heeft Quincy Promes het erg goed. Zo zegt hij in dezelfde preview dat hij “ten volle leeft”. Ook krijg hij vaak te horen dat mensen zijn carrièreverloop zonde vinden. In zijn optiek ligt dat anders, zo onthult Promes: “Ze weten niet we hebben allang gewonnen. Blokken net tetris we hebben allang gewonnen.”

Ster advertentie
Ster advertentie