Sport

Arne Slot genomineerd voor bijzondere prijs na eerste succesweken bij Liverpool

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Arne Slot genomineerd voor bijzondere prijs na eerste succesweken bij Liverpool

Arne Slot maakt na zijn indrukwekkende start als trainer van Liverpool in de Premier League direct kans op een bijzondere onderscheiding. De Nederlandse coach is genomineerd voor de titel 'Manager van de Maand' in augustus.

Succesvolle start Liverpool

Arne Slot begon deze zomer aan zijn eerste seizoen bij Liverpool, na zijn succesvolle periode bij Feyenoord. Onder zijn leiding won Feyenoord de landstitel in 2022/23 en de KNVB-beker in 2023. In 2022 bereikte Arne Slot de finale van de Conference League met de Rotterdamse voetbalclub. Voor zijn tijd bij Feyenoord was Slot ook hoofdtrainer van AZ en Cambuur en speelde hij zelf als voetballer bij onder andere PEC Zwolle en NAC Breda.

Naast Slot maken ook Mikel Arteta (Arsenal), Pep Guardiola (Manchester City) en Fabian Hürzeler (Brighton & Hove Albion) kans op deze titel. Slot wist zijn eerste drie competitiewedstrijden met Liverpool overtuigend te winnen, waaronder een knappe 0-3 overwinning op Erik ten Hag's Manchester United. Manchester City heeft ook negen punten, terwijl Arsenal en Brighton er zeven hebben. Pep Guardiola's Manchester City won in de afgelopen zeven jaar maar liefst zes keer de Premier League, terwijl Liverpool in die periode één keer landskampioen werd.

De fans van Liverpool lijken in ieder geval veel vertrouwen te hebben in Arne Slot. De trainer ontvangt veel positieve reacties onder een Instagram-post van de voetbalclub. "Als hij het niet krijgt, is het eerlijk gezegd gewoon pure diefstal," reageert een fan. Een andere fan benadrukt de indrukwekkende start: "3 wedstrijden, 3 overwinningen, 7 doelpunten gescoord, 0 doelpunten tegen. 100% geen competitie."


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie