Sport

Jamal Ben Saddik vrijgelaten na ontvoeringszaak: "Enkelband mag af"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jamal Ben Saddik vrijgelaten na ontvoeringszaak: "Enkelband mag af"

Jamal Ben Saddik (33) is onder voorwaarden vrijgelaten in verband met een ontvoeringszaak. Dat meldt de Belgische Justitie vandaag. Dit nieuws betekent dat Jamal Ben Saddik ook weer mag trainen in Nederland en geen enkelband meer hoeft te dragen.

Jamal Ben Saddik is weer vrij

Afgelopen zomer werd Jamal Ben Saddik aangehouden en uiteindelijk onder strikte voorwaarden vrijgelaten met een enkelband. Onlangs werd zijn voorlopige vrijlating herzien.

Twee weken geleden werd er besloten dat Ben Saddik zijn enkelband mocht afdoen en onder voorwaarden vrijgelaten kon worden. Dit besluit werd echter in twijfel getrokken door een partij die in beroep ging tegen de beslissing. Vandaag is het beroep echter beoordeeld en heeft Ben Saddik te horen gekregen dat hij weer op vrije voeten is.

Jamal Ben Saddik mogelijk betrokken bij ontvoeringszaak?

Jamal Ben Saddik werd vorig jaar in juli gearresteerd tijdens een onderzoek naar de ontvoering van een 29-jarige man uit Antwerpen. Deze man, een havenarbeider, zou betrokken zijn geweest bij een illegale drugsoperatie en zou een aanzienlijke som geld voor zijn medewerking hebben gekregen. Toen hij zich echter niet aan de afspraken hield, zou hij ontvoerd zijn geweest. Jamal Ben Saddik werd door justitie gelinkt aan deze ontvoering en vervolgens beschuldigd van wederrechtelijke vrijheidsberoving met doodsbedreiging, verboden wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie. Zelf heeft Ben Saddik deze beschuldigingen altijd ontkend.

Ster advertentie
Ster advertentie