Sport

Oma van Lamine Yamal moet wijk verlaten wegens veiligheidsproblemen: “Ze zijn jaloers”

foto: Facebook
  1. Newschevron right
  2. Oma van Lamine Yamal moet wijk verlaten wegens veiligheidsproblemen: “Ze zijn jaloers”

Lamine Yamal was al een bekende voetballer sinds zijn debuut voor FC Barcelona, maar sinds het EK is zijn roem naar ongekende hoogtes gestegen. De 17-jarige voetballer en zijn familie ondervinden echter ook nadelen van die roem. Zo wonen Yamal en zijn vader Mounir Nasraoui niet meer in hun wijk Rocafonda vanwege het gevaar. Ook Fatima, de oma van de voetballer, zal binnenkort verhuizen omdat het te gevaarlijk is, zo vertelde ze aan het Spaanse Espejo Público. “Ze zijn jaloers.”

Hoogte en dieptepunten voor Lamine Yamal

De familie van Lamine Yamal en hijzelf maakten in de afgelopen tijd zowel hoogtepunten als dieptepunten mee. De jonge voetballer won deze zomer het EK met Spanje en presteerde geweldig tijdens het gewonnen eindtoernooi. Niet lang daarna werd Yamals vader, Mounir Nasraoui, neergestoken in Rocafonda. Hij belandde in het ziekenhuis met drie messteken, maar overleefde de aanval. De oma van Yamal vertelt aan Espejo Público dat de steekpartij op haar zoon Mounir haar erg veel pijn deed. "Ik kan niet meer eten na wat er met Mounir is gebeurd. Mijn maag is dicht van de schrik."

Boosheid om keuze van Yamal voor Spanje

Sommige buurtbewoners van de wijk Rocafonda in Mataró, denken dat sommige mensen Lamine Yamal en zijn familie zijn gaan haten nadat hij voor Spanje koos. Volgens deze buurtgenoten zien sommigen hen als verraders sinds hij niet voor Marokko koos. Uiteindelijk kozen Yamal en zijn vader ervoor om de buurt te verlaten. Ondanks de verhuizing regelde FC Barcelona alsnog privébeveiliging voor hen.

Oma van Lamine Yamal gedwongen om wijk te verlaten

Op dit moment is de oma van Lamine Yamal nog woonachtig in Rocafonda, maar ook zij is naar eigen zeggen gedwongen om de buurt te verlaten. Zo vertelde ze aan de verslaggever van Espejo Público dat ook zij bedreigd werd door dezelfde personen die Mounir neerstaken. Desondanks is ze niet bang voor deze mensen: "Als ze me willen doden ben ik ben hier." Fatima voelt zich door de druk van enkele onruststokers toch gedwongen om de buurt na al die jaren te verlaten.

Ster advertentie
Ster advertentie