Sport

Italiaanse voetballer geschorst vanwege racistische opmerking: "Jackie Chan"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Italiaanse voetballer geschorst vanwege racistische opmerking: "Jackie Chan"

De Italiaanse voetballer Marco Curto is onlangs voor vijf wedstrijden geschorst na een racistische opmerking tegen Wolves-voetballer Hwang Hee-chan, zo meldde RTL Nieuws. De Zuid-Koreaanse aanvaller kreeg in juli tijdens de oefenwedstrijd van Como tegen Wolves te maken met racisme aan zijn adres.

Italiaanse voetballer geschorst voor racisme

Tijdens de oefenwedstrijd tussen de Italiaanse en de Engelse club liepen de gemoederen hoog op, nadat Curto Hwang vergeleek met de acteur Jackie Chan. Wolves-aanvaller Daniel Podence kreeg kort daarop rood, nadat hij met een klap opkwam voor zijn racistisch bejegende teamgenoot. Na de gebeurtenis diende de Wolves een officiële klacht in bij de UEFA. Dit instituut onderzocht de situatie en besloot de 25-jarige Marco Curto te schorsen voor vijf wedstrijden. Mocht ook de FIFA Curto schuldig bevinden, dan zal de straf naar alle waarschijnlijkheid verdubbeld worden naar een schorsing van tien wedstrijden.

Italiaanse club Como van geen schuld bewust na racisme

Volgens Como, de werkgever van Marco Curto, was er weinig aan de hand tijdens die bewuste wedstrijd. De Serie A club stelde dat Curto de bijnaam van Hwang Hee-chan, genaamd ‘Channy’, vergeleek met de acteur uit Hongkong en niet Hwang zelf. Volgens Como heeft hun 25-jarige verdediger niets verkeerd gedaan. "Door de reactie van bepaalde Wolves-spelers is het incident opgeblazen", aldus de Italiaanse club.

De Wolves hebben aangegeven tevreden te zijn met de opgelegde straf van de UEFA: "De schorsing van de speler geeft een duidelijk signaal af dat racisme en discriminerend gedrag niet worden getolereerd in het voetbal of in de maatschappij."

Het is zeker niet voor het eerst dat er sprake is van racisme op de Europese voetbalvelden. Eerder kreeg een supporter een gevangenisstraf opgelegd nadat hij Vinícius Júnior racistisch bejegende.

Ster advertentie
Ster advertentie