Sport

Real Madrid-fan die Vinícius Júnior racistisch bejegende, is berecht: "Vechten tegen racisme"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Real Madrid-fan die Vinícius Júnior racistisch bejegende, is berecht: "Vechten tegen racisme"

De voetbalfan die Vinicius Jr. vorig jaar racistische bejegende, heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen. Dit heeft Real Madrid naar buiten gebracht. De dader heeft namelijk een straf van twaalf maanden voorwaardelijk gekregen.

Real Madrid over racistische fan en Vinicius Jr.

Naast de strafeis is de Real Madrid-fan voor drie jaar verbannen van het bezoeken van het stadion. "Dit is de derde strafrechtelijke veroordeling in de afgelopen maanden voor racistische uitlatingen tegen spelers van Real Madrid", meldde het team. "Real Madrid zal blijven werken aan het beschermen van de waarden van de club en het uitbannen van racistisch gedrag in de wereld van voetbal en sport."

De beledigingen richting Vinicius en Chukwueze vonden plaats in het Son Moix-stadion in Palma, de hoofdstad van Mallorca. Tijdens de wedstrijd Mallorca tegen Real Madrid waren er supporters te horen die de Braziliaanse speler een aap noemden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Apengeluiden

Viniciús wordt al lange tijd racistisch bejegend tijdens zijn wedstrijden. Zo heeft hij al vaker meegemaakt dat er apengeluiden in het stadion werden gemaakt en vergeleek de voorzitter van de Spaanse bond voor voetbalmakelaars, de voetballer zelfs met het dier. Zo uitte hij kritiek op de dansjes van de Braziliaanse voetballer en zei dat hij moest stoppen zich "als een aap te gedragen". Bravo kwam onder vuur te liggen, Vinícius kreeg daarbij onder anderen steun van Diddy.

Via social media heeft de voetballer ook al eerder gereageerd op het racisme dat hij in Spanje meemaakt. "Racisme is normaal in La Liga. De concurrentie vindt het normaal, de bond ook en de tegenstanders moedigen het aan. Het kampioenschap dat ooit toebehoorde aan Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano en Messi, behoort vandaag de dag toe aan racisten", aldus Vinícius.

Ster advertentie
Ster advertentie