1. Newschevron right
  2. EK-duel tussen Oranje en Turkije door heel Nederland in bioscopen te zien

Wil je zaterdagavond lekker stappen én voetbal kijken? Dan is er goed nieuws voor je, want de verschillende bioscopen door het hele land zenden zaterdagavond live het EK-duel tussen Oranje en Turkije uit.

'Alle wedstrijden te zien'

Onder meer in vestigingen van grote bioscoopketens zoals Pathé, Vue en Kinepolis zal de kwartfinale op 6 juli te zien zijn op een groot scherm. Eerstgenoemde keten gaat zelfs nog een stap verder. "We vertonen alle wedstrijden van Nederland op het EK, dus aanstaande zaterdag staat Nederland-Turkije absoluut op het programma", aldus een woordvoerder tegenover RTL. Mocht Nederland de halve finale en de eindstrijd behalen, kunnen fans ook die wedstrijden live op het grote scherm kijken in de bioscoop.

Kwartfinale

Nederland wist zich afgelopen dinsdag te plaatsen voor de kwartfinale van het EK voetbal na een 3-0 zege op Roemenië. Cody Gakpo opende de score al na 20 minuten met een shot van verre afstand. In de 83e minuut besliste Donyell Malen de wedstrijd met de 2-0. In de blessuretijd wist Malen de voorsprong verder te vergroten na een flinke treffer in de linkerhoek van de goal.

Nederland-Turkije

Hoewel velen hadden verwacht dat Oostenrijk de volgende tegenstander zou worden van Oranje, wist Turkije Oostenrijk afgelopen dinsdag overtuigend te verslaan in de achtste finales van het EK. In de eerste minuut kwamen de Turken al op voorsprong na een goal van Merih Demiral. Vervolgens maakte Demiral in de 59e minuut een tweede doelpunt. Oostenrijk leek terug te komen in de 66e minuut na een goal van Michael Gregoritsch, maar een tweede treffer bleef uit ondanks vele kansen.