Sport

Verrassend: 'Memphis Depay staat voor overstap naar club waarvan hij fans bespotte'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verrassend: 'Memphis Depay staat voor overstap naar club waarvan hij fans bespotte'

Het is nog altijd niet duidelijk waar Memphis Depay zijn carrière vervolgt. Hoewel de aanvalsleider van Oranje sinds zijn vertrek bij Atlético Madrid zonder club zit, is er volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport aan interesse geen gebrek. Zo zou Memphis aangeboden zijn bij Inter, de club die hij eerder dit jaar hoogstpersoonlijk uit de Champions League schoot.

Memphis mogelijk naar Italië

Het is de vraag of Inter ingaat op het aanbod om Memphis Depay transfervrij over te nemen. De Italianen hebben namelijk al een drukbezette spitspositie, met spelers als Mehdi Taremi, Marko Arnautovic, Joaquín Correa, Lautaro Martínez en Marcus Thuram in de gelederen. Desalniettemin schrijft La Gazzetta dello Sport dat de club de optie serieus aan het overwegen is, omdat het geen transfersom hoeft te betalen voor een speler die zich "op het hoogste niveau heeft bewezen".

Bij Inter wordt Memphis mogelijk herenigd met een aantal bekenden van het Nederlands elftal. Bij de club spelen namelijk de internationals Stefan de Vrij en Denzel Dumfries. Volgens Tuttosport zijn er in Italië echter meer kapers op de kust om Memphis aan de selectie toe te voegen. Zo zou het Italiaanse Como, dat onlangs gepromoveerd is naar de Serie A, hopen op een buitenkans om de 30-jarige voetballer over te nemen. Verder zijn er ook geruchten dat het Turkse Galatasaray aast op de handtekening van Memphis.

Sneer naar fans Inter

Mocht Memphis de overstap naar Inter maken, zal hij wellicht verzoening moeten zoeken bij de fans van de Italiaanse club. De aanvaller was met een laat doelpunt en een benutte strafschop in de penaltyreeks hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de uitschakeling van Inter in de Champions League. Memphis postte een dag na het duel een video op zijn Instagram waarin de highlights van zijn optreden tegen de Italiaanse club te zien waren. Wat betreft de audio koos Memphis voor een saillant detail: de beelden werden namelijk ondersteund door de track Carnival, waarop Kanye West en Ty Dolla $ign samenwerken met de fans van Inter Milan.

De video werd door veel mensen gezien als een kleine sneer aan het adres van de supporters van de Italiaanse voetbalclub. Memphis richtte zich via zijn Instagram Story tot Kanye West om duidelijk te maken dat hij beter met een andere club had kunnen samenwerken. "Yo Ye, you chose the wrong team to f*ck with. This is Atlético Madrid." De voetballer riep de rapper vervolgens op om samen een track te maken en deed ook een suggestie om Kanye uit zijn lijden bij Adidas te verlossen. "Now let's drop a song for our stadium and come join the Puma family too. Love, brother."

foto: Instagram: @memphisdepay

Ster advertentie
Ster advertentie